Menu
A+ A A-

Lana i Aleksa najbolji na regionalnom takmičenju u odbojci

  • Objavio:   Miljan Rasevic

lana aleksa visegradUčenici Osnovne škole ''Pale'' osvojili su prvo mjesto na regionalnom takmičenju osnovnih škola u odbojci, održanom juče, 20. aprila, u Višegradu. 

Najbolja u ženskoj konkurenciji bila je Lana Blagojević (14), koja već deset godina se aktivno bavi odbojkom. Ponikla je u ''Zvončicama'' pod vođstvom trenera Radivoja Pandurevića, a danas je uspješan član pionirki ŽOK ''Jahorina'' sa Pala.

Pored odličnih rezultata u ovom sportu, Lana se ističe i u skijanju gdje niže sjajne rezultate i osvajač je brojnih medalja na skijaškoj stazi. Odličan je učenik, ali i pored obaveza u školi, aktivna je i u rukometu i fudbalu. 

U muškoj konkurenciji najbolji je bio Aleksa Kovačević (15), kojem odbojka ipak nije na prvom mjestu iako je bio dominantan u ovom sportu na takmičenju. Kovačević već nekoliko godina uspješno se bavi fudbalom i član je ''Olimpa'' iz Pala.

U fudbalu postiže odlične rezultate, redovan je učesnik fudbalskih turnira gdje je dva puta biran za najboljeg igrača. Odbojka mu je na drugom mjestu, ali to mu ne predstavlja problem da i na tom polju bude najbolji.

Da porodica Kovačević ne bi ostala ''uskraćena'' za jednog člana u odbojci, ''pobrinula'' se Aleksina sestra Marija koja je aktivan član pionirki ŽOK ''Jahorina'' Pale.

Nagradu za najboljeg kapitena na turniru osvojila je Sofija Kremenović iz paljanske škole.

Drugo mjesto osvojili su učenici Osnovne škole ''Vuk Karadžić'' iz Višegrada, dok su treće mjesto osvojili osnovci iz Čajniča. Na takmičenju je učestvovalo 140 učenika, a pokrovitelj turnira je Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.

 

 

 

 

 

Poslednji put izmenjenopetak, 21 april 2017 12:41

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Sport

Radio Sa-RS