Menu
A+ A A-

Raspisan konkurs za dodjelu sportskih stipendija Istaknut

  • Objavio:   Redakcija

vlada rs logo na vratimaMinistarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske na svom web sajtu je objavilo konkurs za dodjelu stipendija perspektivnim sportistima, sportistima sa invaliditetom i potencijalnim olimpijskim kandidatima koji će biti finansirani iz budžeta Vlade Republike Srpske za ovu godinu.

Iz Ministarstva navode da sufinansiranje u vidu dvanaestomjesečne stipendije za perspektivne sportiste i sportiste sa invaliditetom na mjesečnom nivou iznosi 130 KM, a za potencijalne olimpijske kandidate 200 KM.

Pravo učešća na konkursu imaju sportisti koji ispunjavaju sljedeće uslove – da državljani Republike Srpske, rođeni 1999, 2000, 2001. ili 2002. godine, te da su članovi sportske organizacije, odnosno kluba koji je udružen u granski sportski savez Srpske.

Da bi učestvovali na ovom konkursu potrebno je da se kandidat aktivno bavi sportskim aktivnostima u ovoj godini, te da je u prethodnim godinama ostvario značajne rezultate na međunarodnim zvaničnim takmičenjima, balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima, takmičenjima u Republici Srpskoj i BiH.

Osim toga, potrebno je da kandidat aktivno ispunjava obaveze prema klubu, reprezentaciji Republike Srpske i drugim reprezentativnim selekcijama po izboru matičnog sportskog saveza Republike Srpske, kao i da redovno pohađa školu ili fakultet.

Konkurs će biti otvoren 30 dana od dana objavljivanja.

Zainteresovani sve informacije mogu pronaći na sajtu Vlade Srpske www.vladars.net, te dodatne informacije na broj telefona 051/338-536.

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS