Menu
A+ A A-

Aprilski snijeg prouzrokovao brojne probleme

  • Objavio:   Miljan Rasevic

snijeg zice stuboviAprilske snježne padavine prouzrokovale su brojne probleme u saobraćaju, elektrosnadbijevanju i vodosnadbijevanju na području Sarajevsko-romanijske regije i Istočnog Sarajeva. Najveću štetu pretrpjeli su i poljoprivredni proizvođači širom Republike Srpske.

Komunalne ekipe ovih dana su konstatno na terenu gdje rade na otklanjaju kvarova, čiste puteve i saniraju posljedice nevremena. Iz Auto-moto saveza Republike Srpske saopšteno je da vozači, bez obzira što zakonski nije obavezno od 15. aprila, i dalje koriste zimsku opremu i pridržavaju se pravila i prilagode vožnju uslovima na putu.

Saobraćaj se u višim predjelima odvijao otežano zbog snijega koji je padao, a najkritičnije je bilo u noću 17./18. april kada je jako nevrijeme pogodilo područje Istočnog Sarajeva i gdje su uslovi na cesti bili katastrofalni, što smo zabilježili.

Mnoga stabla su pod pritiskom snijega i pod udarom vjetra pala na kolovoz, a neka su se srušila i na automobile. Prema prvim informacija nema povrijeđenih. 

Velike probleme sa električnom energijom imali su stanovnici opštine Sokolac, gdje je bez napona bilo 28 trafostanica, a nakon nestanka električne energije na izvorištu Bioštca, veliki broj potrošača iz ove opštine ostao je bez vode.

Struje nije bilo ni na Romaniji. U Rogatici su bez napona bili dalekovodi ''Matino brdo'' i kompletno područje mjesne zajednice Borike. Na području opštine Istočna Ilidža, u mjestu Vojkovići, nekoliko časova nije bilo električne energije.

Slično je bilo i u opštini Istočno Novo Sarajevo, gdje su bez napona ostali dalekovodi ''Tilava'' i ''Ivanić''. Na području opštine Trnovo u kvaru je bio dalekovod ''Kijevo'', dok je mjesna zajednica Miljevina, opština Foča, bila bez električne energije.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS