Menu
A+ A A-

Moguća poledica na putevima tokom večeri

  • Objavio:   Redakcija

stanje snijeg jahorina 7Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se danas odvija po mokrim i klizavim kolovozima. Na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja skrećemo pažnju na mjestimično ugažen snijeg, a zbog pada temperature tokom noći, i na moguću poledicu.

Na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, upozoravamo na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na putevima na kojima se izvode radovi obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Vozačima savjetujemo da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme,iako zakonski nije obavezna, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Na planinskim prevojima u blizini Foče u toku protekle noći palo je između 20 i 30 centimetara snijega, pa je saobraćaj bio otežan, ali nema zastoja.

U preduzeću "Srbinjeputevi" kažu da su angažovali mašine na magistralama Foča-Dobro Polje-Sarajevo, preko prevoja Rogoj, Foča-Gacko, preko prevoja Prijeđel, Foča-Šćepan Polje i na regionalnom pravcu Foča-Čelebići-Pljevlja, preko prevoja Bakić.

Najviše snijega palo je na prevoju Rogoj, skoro 30 centimetara, a u "Srbinjeoputevima" ističu da je dosta vozača na put krenulo bez zimske opreme, što dodatno otežava saobraćaj.

FEDERACIJA BiH:

U većem dijelu FBiH danas se saobraća po mokrom i klizavom kolovozu, dok na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega.

Izdvajamo magistralni put Priluka-Glamoč-Mlinište gdje dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara sniježne nanose, saopšteno je iz BiHAMK-a. 

Apelujemo na vozače da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Upozoravamo na moguće nailaske na slomljeno drveće koje, pod težinom snijega, pada na kolovoz, kao i na brojne odrone.

Skrećemo pažnju i na mjestimično jače udare vjetra, naročito u jugozapadnim krajevima. Na jugu zemlje vozi se po pretežno suvom kolovozu.

Od puteva sa izmijenjenim režimom saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Sarajevo-Semizovac, M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj, M-16 Poriče-Kupres, M-17 Jablanica-Mostar.

GRANIČNI PRELAZI:

Na većini graničnih prelaza u BiH zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Crnoj Gori, na GP Klobuk, (Ilino Brdo-Vilusi), saobraćaj se obustavlja od (09-11 i 13-15h), upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Duža čekanja na obavljanje granične kontrole mogu se očekivati posebno tokom praznika i turističke sezone.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS