Menu
A+ A A-

Proslava 25. godišnjice RTRS u Banjaluci

  • Objavio:   Redakcija

rtrs otkrivanje spomen ploceRadio-televizija Republike Srpske danas obilježava 25. godina postojanja ovog javnog servisa i jedinog u Republici Srpskoj. Da se radi o najmodernijem javnom servisu u BiH to je potvrdio i generalni direktor RTRS Draško Milinović.

"Izražavam zahvalnost institucijama Republike Srpske koje su sve ove godine bile uz RTRS i pružale nam ogromnu podršku", rekao je na svečanom prijemu Milinović.

"Mogu sa zadovoljstvom da istaknem da imamo i naveću gledanost i nabolje rezultate", rekao je Milinović i još jednom izrazio zahvalnost Vladi Srpske na podršci i pomoći u opremanju RTV Doma.

"Nastavićemo profesionalno da radimo i da promovišemo sve što je dobro u Republici Srpskoj", istako je generalni direktor RTRS.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, obraćajući se prisutnima na svečanom prijemu, čestitao je 25. godišnjicu postojanja i rada Televizije Republike Srpske.

Čestitku je uputio menadžmentu Јavnog servisa Srpske, zaposlenim radnicima, svima onima koji su stvarali Televiziju Republike Srpske, utkali svoje živote u nju, ali i građanima Srpske.

Dodik je istakao da Televizija Republike Srpske kao dio Јavnog servisa predstavlja mjesto za rad i dokazivanje mladih i obrazovanih ljudi, da se pokažu i dokažu na medijskom prostoru u Republici Srpskoj.

Predsjednik Srpske je naglasio da je RTRS jednako Republika Srpska i da Republika Srpska jeste RTRS.

Takođe je podsjetio da je RTRS prošao težak period rada i razvitka u proteklih 25 godina. Kao ono što ga posebno čini srećnim i ponosnim, Dodik je istakao izgradnju nove i moderne zgrade Јavnog RTV servisa, koju je uporedio sa mnogo većim medijskim centrima u regionu.

Posebnu zahvalnost za zgradu RTRS izrazio je Vladi Republike Srpske. Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nenad Stevandić, zahvalio je prisutnima što su svojim dolaskom uveličali veliki jubilej Јavnog RTV servisa Srpske.

Stevandić je podsjetio da su sa Narodnom skupštinom Srpske rasle i stasavale mnoge institucije, tako i Televizija Republike Srpske. Mnoge od njih su mnogo osporavane ali je medijski servis građana Srpske opstao živ i istrajan sve do danas, i tako će, kako je rekao, biti i u buduće.

Citirajući riječi novinara RTRS iz Doboja, pokojnog Ozrena Јorganovića, jednog od ratnih novinara i reportera, Јavni medijski servis Srpske, uporedio je sa mladim i zdravim bićem, kojeg "bije" lijep stas i glas.

Na kraju obraćanja, Stevandić je izrazio uvjerenje da je čuvanjem i opstankom institucija Srpske zajedno sa RTRS, moguć opstanak i život stanovništva na ovom prostoru.

U okviru obilježavanja 25 godina Radio- televizije Republike Srpske, u holu RTV doma prethodno je za pet radnika naše medijske kuće poginulih tokom odbrambeno-otadžbinskog rata, otkrivena je i osveštana spomen-ploča.

Povodom 25 godina televizije, u hotelu Bosna otvorena je izložba fotografija, koje svjedoče o raznim situacijama na terenu u kojima su se našle naše kolege za ovih 25 godina.

Posjetioci će moći da vide kako nam je bilo raditi u smetovima, izvještavati u poplavama, kako su izgledale neke naše emisije, a ovjekovečeni su i trenuci srušenih predajnika iz '95.godine.

 

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS