Menu
A+ A A-

Pokušaj linča fudbalera ''Liona''

  • Objavio:   Redakcija

napad na lionNisu rizični samo Balkan i istočna Evropa. Francuzi imaju svoje muke, ovaj put sa Korzikancima. Huligani ''Bastije'' izazvali su velike probleme uoči utakmice sa ''Olimpik Lionom'' u 33. kolu Lige 1 pošto su uletjeli na teren i fizički nasrnuli na igrače tima iz ''Liona''.

Gostujućim fudbalerima nije preostalo ništa drugo nego da pobjegnu nazad u svlačionicu. Huligani se nisu šalili. Jedan od snimaka prikazuje izgrednika kako nasrće na Memfisa Depaja. Rezervni golman Matje Gorgelan je zadobio udarac.

Sve je navodno i počelo tako što su Depaj i Gorgelan zamolili jednog domaćeg navijača da se skoni sa terena pošto se on zabavljao šutirajući lopte u Olimpikov gol.

Molbu nije prihvatio, već je odmah nasrnuo na Depaja, a to što Holanđanin nije ustuknuo samo je razbjesnilo cijelu tribinu, pa su gosti morali da se brane dok su bježali u tunel. Kad se sve završilo, "obični" navijači izviždali su ultras grupu huligana "Bastija 1905" koja je izazvala nerede.

Jednom su im oprostili i vratili se na teren, međutim, drugi put nisu. Utakmica ''Bastija'' - ''Lion'' definitivno je prekinuta pošto su najvatreniji navijači kluba sa Korzike bili riješeni da linčuju gostujuće fudbalere.

Nakon prvog napada na njih uoči početka meča došlo je do odlaganja, a onda su igrači ''Liona'' vratili da igraju, iako apsolutno nisu imali obavezu da to učine, da bi na poluvremenu ponovo došlo do haosa.

Prvi snimci koji stižu pokazuju da su čak i redari učestvovali u napadima, što će situaciju u kojoj se ''Bastija'' našla učiniti još težom.

Predstavici domaćeg kluba željeli da se po svaku cijenu meč nastavi jer se plaše nereda, dok gostima iz ''Liona'' nije padalo na pamet da još jednom stavljaju glave u torbu.

 

 

 

nazad na vrh

Sport

Radio Sa-RS