Menu
A+ A A-

U svim hramovima Mitropolije dabrobosanske služene liturgije

  • Objavio:   Miljan Rasevic

vaskrs miljevici lukavica sarsNa najveći hrišćanski praznik Vaskrs u svim hramovima Mitropolije dabrobosanske jutros su služene Svete liturgije.

Proslava najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsenja Hristovog počela je ponoćnim službama u Sabornom hramu Svetog arhangela Gavrila na Palama, u crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu i u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnoj Ilidži.

Prve jutarnje liturgije služene su od 5:00 časova u crkvi Svetog Petra Dabrobosanskog Zimonjića i u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Mokrom, dok je sat vremena kasnije počela jutarnja služba u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama, odnosno u Istočnoj Ilidži.

U crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama, Vaskršnja liturgija služena je od 7:00 časova, kao i jutrenje u crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu.

Vjernici su jutros prisustvovali Svetoj liturgiji u crkvi svetih arhangela Mihaila i Gavrila, odnosno u Staroj crkvi, od 8:00 časova, a u isto vrijeme vjernici su se okupili u hramu Svetog Georgija u Miljevićima, Istočno Novo Sarajevo. 

Sveta liturgija u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu Vaskršnje jutrenje sa litijom oko hrama je počelo u 8:00 časova, Sveta liturgija je služena od 9:00 časova. Služio ju je starješina hrama Vladimir Stupar uz sasluženje sveštenstva Mitropolije dabrobosanske. 

Na Ravnoj Romaniji u manastiru Svetog Georgija ili Romanijskoj Lazarici liturgija je služena u 9:00 časova. 

 

 

 

 

nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com