Menu
A+ A A-

Izetbegović postrojio počasnu jedinicu i nikom ništa

  • Objavio:   Redakcija

izetbegovic pocna jedinica rajlovacBakir Izetbegović postrojio je počasnu jedninicu Oružanih snaga na obilježavanju 25. godišnjice takozvane Armije BiH. Sve je prošlo uz dosta manje buke nego kad je to uradio srpski član Predsjedništva Mladen Ivanić 9. januara u Banjaluci.

I dok je Ivaniću svojevremeno prijećeno krivičnim prijavama Izetbegoviću danas niko nije osporavao pravo da postroji počasni rendžerski puk, a on se na proslavi ponašao kao da je sve normalno.

“Borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine i svim patriotama zemlje BiH čestitam ovaj veliki dan”, rekao je Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH.

To što je Izetbegović praktično uradio isto ono što i Mladen Ivanić prije četiri mjeseca, niko iz Ministarstva odbrane nije htio da prokomentariše.

Dok se Boris Jerinić ne javlja na telefon, Marina Pendeš koja je danas bila u Rajlovcu na centralnoj svečanosti – samo je kratko poručila da je sve po poropisu.

Dostupan za komentar nije bio ni srpski član Predsjedništva. Nakon njegovog postrojavanja Republika Srspka puka 9. januara, otvorena je detaljna istraga, a Marina Pendeš je od Načelnika zajednickog štaba Oružanih snaga Ante Jelača tražila detaljan izvjestaj o svemu.

Na kraju je umalo smijenjen i zamjenik minisra Sead Jusić – a u BH parlamentu spasile su ga partije iz Srpske jer je potpisao odobrenjenje Mladenu Ivaniću.

 

 

 

 

Poslednji put izmenjenosubota, 15 april 2017 21:28
nazad na vrh

Bosna I Hercegovina

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com