Menu
A+ A A-

Hoće li se zbog Bulajića zatresti Romanija ili Banjaluka?

  • Objavio:   Redakcija

sume rs tablaRajko Bulajić, ponovo je postao tema broj jedan u Sokocu. Ponovo i sa Mirkom Čolovićem. Dvojac je uspio da se Romanija zatrese. Ovoga puta, šumarski zemljotres, sa epicentrom u Sokocu, mogao bi da zatrese i Banjaluku.

A, Banjaluku je već zatresla jučerašnja izjava generalnog direktora Šuma RS Rista Marića da se još ne zna ko će biti postavljen za direktora ŠG “Romanija”.

Da li se desila amnezija ili je sirena nezadovoljnih drvoprerađivača “zbunila“ Marića ostaje misterija, jer Marić ne odgovara na telefonske pozive, a njegov potpis uredno stoji na rješenju za imenovanje Rajka Bulajića.

“Mogu samo da kažem da su u srijedu, iza 12 sati, iz generalne direkcije došla dva rješenja, jedno o razrješenju sa mjesta v.d.direktora ŠG za mene i drugo o imenovanju Rajka Bulajića za direktora, na mandate od četiri godine”, ispričao je Strahinja Bašević, razrješeni direktor Šumskog gazdinstva “Romanija“ Sokolac.

Zbog Rajka Bulajića, digla se i kuka i motika, što bi narod rekao. Ili prevedeno, drvoprerađivači, obični građani i jedan dio SNSD-a. I to onog, opet nezadovoljnog. Tako da su nezadovoljni, juče, a i danas zbrajali nedjela skolačkog dvojca koji je zbog svog puškaranja postao više poznat, nego po milionskim gubicima i hapšenjima.

Po kafanama i pekarama, uveliko kolaju priče i da se iza novog kadrovskog rješenja možda krije veliki novac.

Za Sokočane važi da su ponosni, sirovi i hrabri. Pamćenje ih odlično služi, što nikako ne ide u prilog novom-starom direktoru ŠG Rajku Bulajiću.

Milionska pronevjera i hapšenje Sokočani ne zaboravljaju, ali ne zaboravljaju ni obećanja Rajka Bulajića da će ugušiti sve privatne brente.

Mnogi bi na ovo dodali i da je uspio, ali da je tada, a sad druga struja SNSD-a uspjela da ih oporavi. Od tada nastaju dva crvena bloka u Sokocu. Blok Mirka Čolovića koji i sada vlada u sokolačkom opštinskom odboru i drugi koji se samo vodi da su članovi i nazivaju se odanim predsjedniku. Baš ti odani uputili su i pismo Miloradu Dodiku, njegovim stranačkim potpredsjednicima i predsjedniku Glavnog odbora SNSD-a.

“Ja to ne bih posmatrao tako dramatično i smatram da svaki član SNSD-a, u bilo kojoj opštinskoj organizaciji, pa i u ovog Sokolac, ima pravo da iskaže to nezadovoljstvo, ali se zna kako se nezadovoljstvo iskazuje i zna se kako se osvaja povjerenje unutar opštinskog odbora i tu su samo izbori unutar lokalne organizacije“, kaže Ljubiša Ćosić, predsjednik Glavnog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo.

“Politika SDS je, u Sokocu, takva da potencira razvoj opštine i isključivi razlog ovog okupljanja drvoprerađivača, koje je najavljeno za utorak, a koje je bilo i juče, je u smislu redovnog snadbijevanja sirovine, redovnih poslovnih aktivnosti što na žalost u proteklom periodu nije bilo“, rekao je Danko Vučetić, zamjenik predsjednika Opštinskog odbora SDS Sokolac.

Da li je na pomolu presedan u SNSD-u? Nezadovoljni najavljuju osnivanje novog opštinskog odbora. U pismu kažu da, ako može presedan sa vraćanjem Rajka Bulajića, u direktorsku fotelju, mogu i dva opštinska odbora. I oni će biti, u utorak, na velikom protestu da spriječe ulazak Bulajićev u Šumsko gazdinstvo. Nezadovoljni i juče, ali i danas poručuju da protest nije uperen protiv institucija RS, već isključivo protiv kriminala.

U utorak dan “D”. Svi čekaju da vaskršnji praznici samo prođu. Na istoj strani drvoprerađivači i nezadovoljni sokolački SNSD. Bezbjednosna situacija okupljanja biće analizirana. Čekaju se reakcije iz Banjaluke.

 

Poslednji put izmenjenosubota, 15 april 2017 14:23
nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com