Menu
A+ A A-

U susret Vaskrsu čistog srca i s puno ljubavi

  • Objavio:   Miljan Rasevic

vladika grigorije besjedaNjegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski, te administrator Mitropolije dabrobosanske, gospodin Grigorije poželio je svim ljudima dobre volje da u zajedništvu, mirnih duša, s puno ljubavi i Božije blagodeti dočekaju i proslave najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Vladika Grigorije je pozvao vjernike da se saberu i pokažu da su prijatelj jedan drugome, da nikad ne dozvole da i ono najmanje zrno zavisti i mržnje nađe mjesta u njihovim srcima, već da se raduju Hristu i Hristovom vaskrsnuću.

''Vaskrsenje Hristovo je čovjekova jedina nada. Isus Hristos je vaskrsao iz mrtvih, pobijedio je smrt i svim ljudima darovao vječni život. Slavimo ga, jer je sebe dao zarad naših života. Treba da znamo da se radujemo, da to otvoreno pokazujemo ne stideći se'', rekao je vladika Grigorije.

On je poručio roditeljima da svojoj djeci prenose ljubav Božiju, ljubav koja ih hrabri i miluje, da ih uče da budu sa Hristom, jer to znači biti sa životom i učestvovati u njegovom vaskrsenju.

"I naši vjerni narod u Hercegovini, posebno djeca s radošću učestvuju u bogosluženjima. Ne trebamo ništa ni govoriti, jer u našim pogledima se vidi ljubav prema Isusu Hristu, prema ovom i svim našim praznicima", rekao je vladika Grigorije.

On je istakao da ga posebno raduje kada vidi kako djeca dolaze u crkvu da bi učestvovala u radosti farbanja jaja koja se dijele vjernicima na Vaskrs i kako se trude da svoji malim ručicama iscrtaju poruke ljubavi.

Vladika Grigorije je vjernike pozvao da na dan vaskrsenja Hristovog dođu u hramove i da se svi zajedno raduju najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu.

 

 

 

nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com