Menu
A+ A A-

Trebinjka Željka Malovrh majstor za medenjake

  • Objavio:   Redakcija

trebinje zeljka malovrhTrebinjka Željka Malovrh pravi posebne poslastice za vaskršnji praznik, a Trebinjcima je već poznata kao majstor za ukusne medenjake.

Godinama je radila kao administrativni radnik građevinskih firmi, a kad je ostala bez posla u onoj životnoj dobi kada niti može steći penziju niti se ponovo zaposliti, došla je na ideju da pravi i prodaje poslastice.

"Znala sam da u Trebinju već ima puno žena koje rade i kolače i torte po narudžbi, pa sam smišljala kako da ovi moji medenjaci budu originalni", priča nam Željka uoči Vaskrsa i Uskrsa, koji se ove godine slave zajedno, pa ima ogromne količine narudžbi.

Pred njom su bile hrpe zečeva i šarenih jaja, koji su, u stvari, medenjaci spremni za isporuku onima koji su ih naručili.

Željka priznaje da kad je počinjala nije imala recept medenjaka iako ih je i njena pokojna mama rado pripremala, pa je pomoć potražila na internetu, a onda je korak po korak otkrivala detalje od toga da tijesto treba da stoji najmanje dva dana u frižideru da kolači ne bi ispucali, do nekih finesa koje je ličnim iskustvom saznavala.

Pored kulinarskih sposobnosti, crteži na medenjacima otkrivaju i njen slikarski talenat kojeg, kako kaže, ima od djetinjstva, pa je spojila ugodno s korisnim.

Sastojci njenih veselih kolača su prirodni, a motivi na medenjacima su raznovrsni.

"Medenjaci traže i dosta prostora pa mi i moja kuhinja postane malena za velike narudžbe poput ove kada se istog datuma slave i Vaskrs i Uskrs, te imam naručenih oko 400 medenjaka", kaže Željka, objašnjavajući da jedan dan peče medenjake, drugi dan radi podlogu koju suši, pa tek kad se podloga osuši onda krene iscrtavanje.

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS