Menu
A+ A A-

Sokočani ne žele Bulajića u ŠG ''Romanija'' Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

protest sokolac 2017Članovi Udruženja drvoprerađivača Sokolac i velika grupa stanovnika Sokoca jutros su bez upozorenja organizovali protest ispred Generalne direkcije Javnog preduzeća ''Šume Republike Srpske'' kojim su izrazili nezadovoljstvo izborom Rajka Bulajića za direktora ŠG ''Romanija'' Sokolac.

Predsjednik Udruženja drvoprerađivača opštine Sokolac Brane Vitomir rekao je da su drvoprerađivači ogorčeni izborom Bulajića na mjesto direktora ovog šumskog gazdinstva jer su uvjereni da on nije dobro rješenje.

''Kada je Bulajić u ranijem mandatu bio direktor ŠG ''Romanija'' svi šumski drvni sortimenti odvoženi su sa ovih u druge krajeve i preko granice, što je dovodilo u pitanje poslovanje tridesetak drvoprerađivačkih kapaciteta'', rekao je Vitomir novinarima.

On je rekao u ime Udruženja drvoprerađivača da nemaju ništa protiv izbora bilo kog drugog čovjeka na mjesto direktora.

Okupljeni protestanti su pozvali predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednika Vlade Republike Željku Cvijanović i predstavnike resornog ministarstva da dođu na Sokolac, razgovaraju sa drvoprerađivačima i čuju njihovo mišljenje, pa tek tada zauzmu stav o ovom kadrovskom rješenju.

Drvoprerađivači iz Sokoca najavili su nove proteste drvoprerađivača cijele Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije u utorak, 18. aprila, kada je planirana primopredaja između dosadašnjeg direktora ŠG ''Romanija'' Strahinje Baševića i novoimenovanog Rajka Bulajića.

Iz Generalne direkcije ''Šume Republike Srpske'' danas se niko nije obratio okupljenima, pa je protest mirno završen oko 11 časova. Novinarima je rečeno da su članovi menadžmenta ''Šuma RS'' trenutno u Banjaluci, na sastanku Vlade, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i predstavnika drvoprerađivača Srpske.

 

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com