Menu
A+ A A-

Vuković i Jugović razgovarali o infrastrukturnim projektima Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

vukovic jugovic lucic paleGradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić danas su posjetili opštinu Pale gdje su razgovarali sa njenim načelnikom Boškom Jugovićem, predsjednikom i potpredsjednikom Skupštine opštine Pale.

Razgovarano je o tekućim pitanjima između grada i opštine, a posebnu pažnju učesnici razgovora su posvetili održavanju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), kome će biti potrebna podrška svih institucija, zbog čega je potrebno da grad Istočno Sarajevo i opština Pale a zajednički rade na infrastrukturnim projektima.

''Saglasili smo se da je to velika šansa za grad, a posebno za Pale, s obzirom da će se većina takmičenja održati na području ove opštine, odnosno na Jahorini i Dvorištima'', rekao je gradonačelnik Vuković novinarima.

Gradonačelnik Vuković je dodao da je sa upravom Opštine razgovarao i o problemima preduzeća ''FAMOS - Koran'' i Olimpijskom centru ''Jahorina'', te problemima u funkcionisanju opštine. 

''Ponudio sam podršku Razvojne agencije grada Istočno Sarajevo, koja može da pomogne realizaciju nekih projekata u opštini'', rekao je  Vuković i istakao da da je Skupština grada pomoć opštini Pale i svim drugim opštinama, a ne teret.

''Skupština grada obavlja određene poslove za opštinu Pale, kao primjer navodim Vatrogasnu brigadu i Turističku organizaciju Istočnog Sarajeva, koje svojim djelovanjem pokrivaju područje cijelog grada'', istakao je Vuković.

Prema njegovim riječima, Skupština grada finansira troškove Srednjoškolskog centra ''Pale'' u iznosu od više stotina hiljada maraka, te obavlja inspekcijske poslove, zbog čega opština ne mora da ima te službe.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je danas zaključeno da se svi problemi trebaju rješavati dijalogom, te da ovakvi razgovori trebaju biti češći.

''Ubijeđeni smo da će ovaj današnji sastanak imati odjeka. Na sastanku smo razgovarali o svim tekućim pitanjima, odnosu grada i opštine, budućim zajedničkim aktivnostima i velikim investicionim projektima, kao što je priprema za EYOF'', rekao je Jugović.

 

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com