Menu
A+ A A-

Deseti dan protesta u Srbiji

  • Objavio:   Miljan Rasevic

protesti ocistimo djubreOmladina, penzioneri, đaci i drugi građani Srbije, nezadovoljni rezultatom predsjedničkih izbora u Srbiji, već deseti dan su protestovali u gradovima širom zemlje.

U Beogradu su se okupili ispred Doma Narodne skupštine i krenuli u šetnju preko Terazija ka Trgu Republike i Makedonskoj ulici, pišu srpski mediji.

Nosili su transparente ''Protiv terora vlasti'', ''Dvadesete gazim, pos'o ne nalazim'', ''Mi smo klinci koji su se samoorganizovali tokom poplava'', ''Mi nismo huligani, mi smo vaša deca'', ''Niko ne sme biti gladan i bez doma'', ''NATO, napolje iz Srbije'' i druge.

Beogradski mediji pišu da su ispred glavne kolone išli ljudi sa dobošima i transparentom ''Dole diktatura''. Tokom protestne šetnje zastajali su ispred redakcija listova ''Informer'' i ''Politika'', kao i ispred zgrade ''RTS'', gdje su zviždali.

Takođe, oni su ispred zgrade javnog RTV servisa Srbije pjevali pjesmu iz serije ''Bolji život''. Prolazeći kraj stambenih zgrada uzvikivali su ''Izlazite napolje'', pozivajući građane da im se pridruže.

Centralne gradske ulice su bile zatvorene za saobraćaj, a protest je i danas protekao bez incidenata. Osim u Beogradu, protesti se održavaju i u Nišu i Novom Sadu.

 

 

 Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS