Menu
A+ A A-

Slavija tuži Borac zbog neisplaćenih rata

  • Objavio:   Redakcija

stadion fk slavija prazanUprava Fudbalskog kluba ''Slavije'' iz Istočnog Sarajeva tužila je banjalučki ''Borac'' disciplinskoj komisiji Republike Srpske zbog kašnjenja dogovorene isplate druge rate transfera fudbalera Miloša Đorđevića u iznosu od 2.500 KM.

Đorđević je tokom zimskog prelaznog roka prešao iz ''Slavije'' u banjalučki klub uz obeštećenje u iznosu od 10.000 KM, a Zdravko Šavija, predsjednik ''Slavije'' kaže da je dogovor dva kluba prekršen već kod uplate druge rate, koja je trebala biti isplaćena 1. aprila.

Nakon čega je uslijedio i prekid komunikacije od strane uprave ''Borca'', zbog čega su se odlučili da se obrate Dispiplinskoj komisiji FS Republike Srpske.

Prilikom transfera Đorđevića postignut je dogovor između dva kluba da se iznos od 10.000 KM plati kroz tri rate, dvije po 2.500 KM i jednu od 5.000 KM, po unaprijed utvrđenoj dinamici isplate, koju je predložila sama uprava ''Borca''.

''Prva rata isplaćena je po dogovoru. Druga je trebala biti plaćena 1. aprila ali nije uplaćena, dok treća stiže na red 30. juna ove godine. Slavija je, par dana nakon 1. aprila, uputila ''Borcu'' pismo upozorenja, u duhu čuvanja dobrih odnosa između dva kluba, da postignemo neki kompromis, ali nismo dobili odgovor'', rekao je predsjednik Šavija.

On kaže da na njihove pozive gospodi Dejanu Lazendiću i Vici Zeljkoviću iz uprave ''Borca'' niko nije odgovarao, nakon čega je upravni odbor ''Slavije'' 5. aprila odlučio da se obrati disciplinskoj komisiji FS Republike Srpske, kako bi sudskim putem naplatili ostatak duga.

''Shvatam da Borac ima problema, ali ne može se titula osvajati tuđim novcem. Mi smo svoj dio dogovora ispunili, imamo svoje finasijske probleme, koje smo planirali rješavati novcem od tog transfera, a ne da se povlačimo po sudovima i medijima, ali nećemo ni dozvoliti da nas neko ponižava ignorisanjem'', ističe Šavija.

Predsjednik ''Slavije'' kaže da je to možda neki novi način komunikacije, da se nakon prekršenog dogovora ignorišu pozivi, ali ''Slavija'' će držati tradicionalnih metoda.

''Na upravnom odboru donijeta je odluka da se putem suda traži kompletna cifra, koju nam ''Borac'' duguje od 7.500 KM, uputili smo svu dokumentaciju Discplinskoj komisiji FS Republike Srpske, koja je zadužena za ova pitanja, pa neka oni riješe problem, kad već ''Borac'' nije želio da se riješi normalnim putem'', tvrdi predsjednik kluba iz Istočnog Sarajeva.

Sa druge strane Vico Zeljković, potpredsjednik ''Borca'', zadužen za sportska pitanja, kaže da ''Slavija'' nervozu zbog loših rezultata pokušava iskaliti na ''Borcu''.

''Mislim da su u ''Slaviji'' malo nervozni zbog loših rezultata u posljednje vrijeme, pa se iskaljuju na ''Borcu''. Da bi malo smanjili tu nervozu mogu reći ispred ''Borca'', da će im druga rata za Đorđevića biti uplaćena u sljedećih par dana, a treća po ranijem dogovoru'', rekao je Zeljković.

On ističe da je istina da je bilo određenog kašnjenja, ali od svojih obaveza sigurno neće bježati, prema nikome, pa ni prema ''Slaviji''.

''Direktor Lazendić i ja smo bili odsutni zbog službenog puta, zbog čega nismo odgovarali na pozive, ali već danas čućemo se sa upravom ''Slavije'' i riješiti taj problem, koji nema previše veze sa našim dogovorom, već nekim drugim stvarima u ''Slaviji'' za koje ''Borac'' nije kriv'', tvrdi Zeljković.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Sport

Radio Sa-RS