Menu
A+ A A-

Ivanić održao predavanje o političkoj situaciji u BiH Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

ivanic predavanje ff sars 2Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr Mladen Ivanić danas je posjetio Filozofski fakultet na Palama gdje je održao predavanje na temu ''Političke prilike u BiH i regionu - Evropske integracije i ekonomske perspektive''.

On je istakao da se rado odazvao pozivu da gostuje na Filozofskom fakultetu, istakavši da mu je uvijek drago kao profesoru da gostuje na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, s obzirom da je jedan od njegovih osnivača.

''Na neki način sebe smatram i osnivačem ovog unverziteta, jer sam tokom rata ovdje držao predavanja. Uvijek mi je zadovoljstvo razgovarati sa studentima, kojima ima šta da se kaže i od kojih se ima šta čuti'', rekao je Ivanić.

Dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu doc.dr Draga Mastilović zahvalio se predsjedavajućem Predsjedništva BiH što se odazvao pozivu i time pokazao da razumije značaj Univerziteta u Istočnom Sarajevu, posebno za istočni dio Republike Srpske.

''Znamo u kakvoj državi živimo i koliko su politički odnosi u BiH komplikovani, a za nas je to posebno značajno pošto je Univerzitet u Istočnom Sarajevu jedna od najznačajnijih institucija u istočnom dijelu Republike Srpske'', istakao je dekan Mastilović.

Predavanju su prisustvovali predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo, načelnik opštine Pale Boško Jugović i profesori iz Kine, odnosno sa katedre za Sinologiju.

 

 

Poslednji put izmenjenoutorak, 11 april 2017 18:08

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS