Menu
A+ A A-

Ivanić: Može se i vaninstitucionalno djelovati Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

mladen ivanic govor pale sarsPredsjedavajući Predsjedništva BiH dr Mladen Ivanić predložio je članovima Predsjedništva na današnjoj sjednici da se obavežu da neće raditi vaninstitucionalno, ali da taj prijedlog nije dobio većinu, tako da o njemu nije razgovarano.

''Meni to ne smeta, to samo znači da se vaninstitucionalno djelovanje može koristiti od strane drugih. S obzirom da u ovom konkretnom slučaju, odluke su donesene na način da Republika Srpska i srpski narod nisu ni najmanje oštećeni'', rekao je Ivanić novinarima na Palama.

On dodaje da sebe u toj političkoj situaciji smatra pobjednikom, ali da misli da će u narednom periodu vladati teška situacija u odnosu između Bošnjaka i Hrvata.

Na pitanje novinara kako komentariše poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da SNSD, zajedno sa SDS, krene u smjenu Savjeta ministara BiH, predsjedavajući Predsjedništva BiH kaže da je najbolje da, umjesto toga, svi sjednu i riješe političke probleme zajednički.

''Nisam predlagao da se Savjet ministara mijenja, ja mislim da se ova situacija oko akciza i reformske agende previše koristi za unutrašnja politička prepucavanja'', istakao je Ivanić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić napomenuo je da je evidentno da su prisutne određene političke tenzije u BiH, ali i u regionu.

''Imate tenzije između Zagreba i Beograd, Sarajeva i Beograda, kao i između Sarajeva i Zagreba. Čim postoje te tenzije, onda ni unutrašnje prilike nisu dobre. Što se tiče unutrašnje političke situacije ona je, manje više, ista kao i u prethodnom periodu'', rekao je Ivanić.

Ivanić je dodao da je put BiH usmjeren ka Evropskoj uniji i da bez nje neće imati ni ekonomskog razvoja, ni stabilnosti.


 

 

 

 

Poslednji put izmenjenoutorak, 11 april 2017 17:32
nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com