Menu
A+ A A-

Završen osmi dan protesta u Srbiji

  • Objavio:   Redakcija

protesti srbija beograd 2017Studenti ''sa đacima, penzionerima, seljacima i svim ostalim nezadovoljnim ljudima u Srbiji'' pozvali su danas, tokom osmog dana ''Protesta protiv diktature'', sve da pomognu u ostvarenju njihovih zahtjeva, javlja ''Anadolija''.

Zahtjevi su podijeljeni u dve grupe: ukidanje diktature i kompletna smjena političke elite na čelu sa izabranim predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i zahtjevi koji se tiču promjene prioriteta ekonomske i socijalne politike.

Među zahtjevima su fer i slobodni izbori, momentalno uređivanje biračkog spiska, smjena članova Republičke izborne komisije RIK-a i Regulatornog tijela za elektronske medije REM-a, obezbjeđivanje jednakog pristupa medijima svim kandidatima, strogo sankcionisanje kupovine glasova i ucjenjivanja glasača, uvođenje obaveznog TV duela i javnost finansiranja kampanja.

To, kako kažu, treba da važi i za upravo završene predsjedničke izbore, zbog čega traže nezavisnu provjeru njihove regularnosti i krivičnu odgovornost svih odgovornih kako za neregularnu kampanju, tako i same neregularnosti tokom glasanja i brojanja glasova.

U drugoj grupi, traže zaštitu prava i poboljšanje statusa svih radnika, zaštitu životnog standarda stanovništva, kao i u potpunosti javno finansirano i svima dostupno obrazovanje i zdravstvo.

Od zahtjeva, tu je i smjena odgovornih urednika RTS-a i RTV-a i oštro sankcionisanje urednika svih medija koji krše medijske zakone i Kodeks novinara Srbije.

Među zahtjevima su i razrješenje svih stranačkih i korumpiranih funkcionera u javnim preduzećima.

Učesnici protesta nose transparente ''Hej, koja je izlaznost na Centralnom groblju'', ''Ne pada mi na pamet da budem predsjednik'', ''Protiv terora vlasti'' i ''U novom broju Zabavnika – pomozi Vučku da stavi listiće u kutiju bez savijanja'', a prodaju se i bedževi na kojima piše ''Puk'o si'', ''Av, av, av'', ''Nemoj babu da mi lažeš'', ''Tata i mama izađite sa nama''.

 

 

 

nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com