Menu
A+ A A-

SDS: Neprihvatljiv zapisnik sa sjednice Vijeća ministara

  • Objavio:   Miljan Rasevic

govedarica lukavica sarsPredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica rekao je danas, nakon sjednice Predsjedništva SDS u Istočnom Sarajevu, da sve što se dogodilo na ''ilegalnoj telefonskoj sjednici Savjeta ministara'' neće se računati.

Prema njegovim riječima, Predsjedništvo Srpske demokratske stranke oštro osuđuje način kako je sazvana telefonska sjednica u petak, 7. aprila. 

''Sjednicu ne može sazvati generalni sekretar Savjeta ministara, već predsjedavajući Savjeta. Sjednice se mogu sazvati u redovnoj i vanrednoj proceduri, a i jedna i druga procedura definisane su blagovremenom informacijom kada će sjednica biti održana'', rekao je Govedarica novinarima.

Predsjednik SDS-a je istakao da u Predstavničkom domu parlamenta BiH postoje dva identična zakona o akcizama, od čega je jedan kojeg je parlament usvojio po redovnoj proceduri i istovjetni tekst zakona po hitnoj proceduri.

Govedarica kaže da je za trenutnu situaciju odgovoran isključivo predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić. 

''Srpska demokratska stranka će nastaviti da brani redovnu proceduru koju je parlament BiH već utvdio kada je riječ o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama'', kaže Govedaraca i naglašava da je nedopustivo da se SMS porukama sazivaju sjednice Savjeta ministara BiH.

 

 

 

 

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com