Menu
A+ A A-

Bez dužih zadržavanja na graničnim prelazima

  • Objavio:   Redakcija

granicni prelaz racaSaobraćaj se na svim putevima u Republici Srpskoj odvija redovno, bez zastoja, uz povoljne uslove za vožnju. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, iz AMS Republike Srpske vozačima skreću pažnju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi privremena signalizacija reguliše saobraćaj, a njeno poštovanje je obavezno, saopšteno je za Sarajevo-RS  iz AMS Republike Srpske.

Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15 aprila.

Miniranje terena

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu M-5, na dionci Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u trajanju od 5-15 minuta u vremenskom periodu od 09:00 do 10:00 i od 14:00 do 17:00 časova.

Zabrane:

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

FEDERACIJA BiH

Kolovoz je suv, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove.

Zbog transporta neeksplodirane avio-bombe, do 08 sati, dolazit će do privremene obustave saobraćaja na magistralnom putu M-17 Hadžići-Tarčin.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-6.1 Kolo-Posušje, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja pri prelasku granice. Zbog radova u Crnoj Gori (Ilino Brdo-Vilusi i Deleuša-Vraćenovići) ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (11-14 sati).

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Duža čekanja na obavljanje granične kontrole mogu se očekivati posebno tokom praznika i turističke sezone. Kako bismo izbjegli neugodnosti i probleme na granicama savjetujemo sljedeće:

* provjerite sve dokumente, posebno ukoliko su tokom protekle dvije godine bili ukradeni, izgubljeni ili poništeni;

* provjerite vrijede li vam putni dokumenti(lična karta ili pasoš);

* prije putovanja provjerite stanje na graničnim prelazima

* izaberite granične prelaze na kojima je manja gužva ili putujte u vrijeme kad se ne očekuje gužva;

* izbjegavajte putovanje tokom vikenda;

* budite strpljivi i slijedite upustva granične policije.

 

Poslednji put izmenjenoponedeljak, 10 april 2017 09:59

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS