Menu
A+ A A-

Svečanom litijom obilježen praznik Vrbice Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

svecana litija ulicama pala 2017

Otac Nemanja Mandžić rekao je novinarima da pravoslavni praznik Cvijeti počinje večeras i simbolizuje ulazak Isusa Hrista u Jerusalim, gdje su ga dočekali tamošnji građani palminim grančicama uz riječi: ''Hosana sinu Davidovu! Blagoslovljen je koji dolazi u ime Gospodnje!''

''Dočekali su ga kao cara, vladara, a nakon toga, u toku strasne sedmice pokazaće se da je taj isti narod govorio: ''Raspni ga, raspni''. Mi danas proslavljamo Cvijeti, odnosno Vrbicu, iz razloga što želimo da budemo među onima što zaista Hrista priznaju kao cara i Gospoda'', rekao je otac Mandžić.

On je dodao da su danas u svečanom programu obilježavanja praznika Vrbice učestvovala djeca iz vrtića ''Bubamara'', edukativnih centara ''IN'' i ''Big Ben'', štićenici Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama ''Sunce'', kao i članovi Moto kluba ''Long Riders'', na čiju inicijativu je organizovana humanitarna akcija.

''Učesnici večerašnjeg programa su zaželjeli da uradimo jednu humanitarnu akciju na kojoj bi svoje radove stavili ispred crkve, gdje bi ljudi imali mogućnost da daruju novac na taj način. Sav prihod od prodaje tih proizvoda išao bi porodicama koje se nalaze na spisku Centra za socijalni rad'', istakao je sveštenik Mandžić.

 

Poslednji put izmenjenosubota, 15 april 2017 16:31

Medije

nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com