Menu
A+ A A-

Opština Istočna Ilidža finansira odlazak na ''Sajam zanimanja'' Istaknut

  • Objavio:   Redakcija

sastanak sajam zanimanja istocnailidzaNačelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović u srijedu 05.04.2017.godine razgovarao je sa direktorima sve tri osnovne škole sa područja opštine Istočna Ilidža, a u vezi odlaska učenika na „Sajam zanimanja“ u Teslić zakazan za 07.04.2017.godine.

Cilj Sajma i ove godine je upoznavanje učenika devetih razreda sa strukama i zanimanjima koja su potrebna privredi. Pored škola, na Sajmu će se predstaviti i Ministarstvo prosvjete i kulture, Republička agencija za mala i srednja preduzeća, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Privredna Komora Republike Srpske, Unija udruženja poslodavaca, privrednici i druge relevantne institucije.

Učenici će imati priliku da posjete štandove struka koje ih zanimaju te da se na taj način upoznaju sa budućim zanimanjima.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske na sebe je preuzelo obavezu da obezbjedi finansijska sredstva za troškove prevoza djece i nastavnog osoblja.

Međutim, zbog složene finansijske situacije u kojoj se nalazi Ministarstvo, u zadnjem trenutku došlo je do promjena u smislu organizovanja odlaska učenika na Sajam.

Ministarstvo je otkazalo obavezu plaćanja troškova za odlazak učenika na Sajam i teret plaćanja prebacilo na lokalnu zajednicu, ili da trošak prevoza snesu sami učenici.

Cijeneći značaj ovog skupa, opština Istočna Ilidža će u cjelosti preuzeti obavezu plaćanja prevoza za 145 učenika sa Istočne Ilidže.

 

 

 

 

Izvor: istocnailidza.net

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com