Menu
A+ A A-

Predstavljen Pravilnik o podsticaju poljoprivrede u opštini Pale Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

poljoprivreda pale prezentacija sarsU organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede danas je na Palama održana prezentacija Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2017. godinu na području opštine Pale. 

Tom prilikom predstavljeno je i novoformirano Udruženje poljoprivrednika ''Podmladak'', kroz koje će u narednom periodu, poljoprivrednici, proizvođači i drugi djelatnici moći lakše da dobijaju novčane podsticaje u oblasti poljoprivrede.

Jelena Vlačić iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske rekla je novinarima kako najveća podrška ide upravo proizvodnji mlijeka, jer je to, trenutno, jedina grana poljoprivrede koja je veoma uspješna na ovim prostorima, te da ju je potrebno bolje organizovati.

''Upravo zato smo osnovali Udruženje ''Podmladak'' koje neće okupljati samo proizvođače mlijeka i mliječnih proizvoda, već i proizvođače iz svih oblasti poljoprivrede'', rekla je Vlačićeva.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović pojasnio je da bi bilo dobro da se svi poljoprivrednici i zainteresovani građani iz ove oblasti, učlane u ''Podmladak'' kako bi lakše i brže ostvarili podsticaj za poljoprivredu. 

''Sve manje će biti mogućnosti da se individualnim proizvođačima dodjeljuje podsticaj. Ovim putem apelujemo svim zainteresovanim proizvođačima sa područja opštine Pale da se učlane i na taj način lakše ostvare pomoć za razvoj poljoprivrede'', rekao je Jugović.

On je istakao da je danas, na najbolji mogući način, prezentovan program i plan kako će ti podsticaji biti ostvareni. Načelnik opštine je dodao da je opština Pale za 2017. godinu izdvojila 135.000 KM za poljoprivredu, i 15.000 KM posebno kroz podsticaj u oblasti proizvodnje mlijeka.

Predsjednik Udruženja ''Podmladak'' Slaven Vučićević je takođe pozvao sve zainteresovane poljoprivrednike da se učlane u ovo udruženje, te da zajednički rade na novim projektima i apliciraju za neke buduće.

 

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS