Menu
A+ A A-

''Lut fest'' prolongiran za oktobar Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

lut fest press istocnosarajevoPredsjednik organizacionog odbora 18. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu ''Lut fest'' i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo, gospodin Miroslav Lučić izrazio je žaljenje što se održavanje ove značajne manifestacije za grad Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku mora pomjeriti zbog neizvjesnosti oko finansiranja od strane Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Raspoloživa sredstva od drugih institucija koje sufinansiraju ovu manifestaciju nisu dovoljna da se uđe u realizaciju ovog značajnog i složenog projekta, saopšteno je za Sarajevo-RS  iz Forum teatra.

Forum teatar, organizator ''Lut festa'' primoran je da donese odluku da zbog nastale finansijske situacije prolongira početak održavanja festivala za 01. oktobar, 2017. godine, u nadi da će se do tog datuma znati visina sredstava sa kojima festival raspolaže, a od kojih zavisi i sam obim programa.

Posebno je značajno da ne dozvolimo da finansijski momenat na bilo koji način ne ugrozi dosadašnji visoki umjetnički i organizacioni nivo festivala, niti smanji planirani broj pozorišta koja učestvuju na ovom jedinstvenom lutkarskom festivalu, ne samo u Republici Srpskoj i BiH, nego i u regionu.

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS