Menu
A+ A A-

Fakultet fizičkog vaspitanja u ''Pekiju''?

  • Objavio:   Miljan Rasevic

grujic vukovic sastanak isGradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković tokom razgovora sa rektorom Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslavom Grujićem, prilikom posjete Univerzitetu, ponudio je pomoć oko rješavanja pitanja smještaja Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta na Palama.

Vuković je predložio da se prostorije Fakulteta premjesta sa Stambulčića u Sportsko-poslovni centar ''Peki''. Tom prilikom, gradonačelnik je da je neophodno ojačati fakultete i studijske programe koji djeluju na području Istočnog Sarajeva.

Tokom sastanka konstatovano je da je saradnja Univerziteta i Grada u prethodnom periodu bila uspješna, te očekuju nastavak dobre saradnje, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Rektor Grujić je podsjetio da postoji dobra saradnja Univerziteta sa svim opštinama u kojima djeluje Univerzitet, a naročito sa opštinama u sastavu Grada Istočno Sarajevo, kao i samom gradskom upravom.

Gradska uprava je prethodnih godina pomagala i pružala podršku Univerzitetu u sanaciji i adaptaciji objekata Univerziteta, te se smatra da sam Univerzitet u Istočnom Sarajevu ima stratešku ulogu za razvoj istočnog dijela Republike Srpske.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu dostigao je zavidan nivo razvoja i nalazi se u rangu sa državnim univerzitetima u BiH, ali i u regionu.

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com