Menu
A+ A A-

Istočno Novo Sarajevo konkuriše za sportski centar vrijedan 400.000 dolara Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

 

delegacija fs rs istocno nsarajevoVisoka delegacija Fudbalskog saveza Republike Srpske danas je tokom posjete opštini Istočno Novo Sarajevo, u razgovoru sa predstavnicima Opštine, predstavila projekat ''FIFA gol'', koji podrazumijeva izgradnju fudbalskih terena čija bi startna vrijednost iznosila 400.000 dolara.

Fudbalski savez Republike Srpske u sklopu ovog projekta, obići će šest područnih fudbalskih saveza u Srpskoj koji će ponuditi svoje lokacije za izgradnju ovog sportskog centra. Za gradnju ovakvog tipa sportskog centra potrebno je obezbjediti dobre uslove, kao i dozvole koje omogućavaju izgradnju.

Za ovu potrebu, opština Istočno Novo Sarajevo konkurisala bi sa lokacijom na Tešanovom brdu, gdje se nalaze objekti i tereni ustupljeni Fudbalskom klubu ''Slavija'', saopšteno je iz Opštine.

Prema projektu, bila bi izgrađena dva fudbalska terena sa pripadajućim objektima, čime bi se stvorili uslovi za igranje međunarodnih utakmica. Ovo bi bila prva faza realizacije projekta, nakon koje bi odabrane lokalne zajednice uputile pismo namjeren FS Republike Srpske.

Ovaj projekat finansira Svjetska fudbalska federacija (FIFA), uz sufinansiranje lokalnih zajednica.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 06 april 2017 21:42
nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com