Menu
A+ A A-

Učenici i roditelji upoznati sa rizicima na ''facebook'' mreži

  • Objavio:   Miljan Rasevic

edukativno predavanje ucenicima sarsU okviru realizacije Plana preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničkog prestupništva u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj koji sprovodi MUP Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture, u Srednjoškolskom centru u Palama juče je održano edukativno predavanje za učenike na temu ''Edukacija o bezbjednosnim rizicima korištenja društvenih mreža i njihovom pravilnom korištenju''.

Predavanje je održano sa ciljem da se učenicima ukaže na opasnosti koje prijete od nepravilne upotrebe društvenih mreža, kao i edukacije mladih na koji način da koriste „fejsbuk“ i zaštite svoj profil kako ne bi došlo do određenih negativnosti i zloupotrebe od strane drugih lica.

Tokom edukacije ukazano je na opasnosti kojima su maloljetnici izloženi , a predstavljeni su i načini zaštite, te upute da se policiji prijave uočene negativnosti na društvenim mrežama.

Predavač Aleksandar Miladinović, inspektor za policijsku obuku na Policijskoj akademiji Banja Luka, rekao je da su predavanja nastavak preventivno edukativnih aktivnosti koje MUP RS sprovodi od 2009. godine na teritoriji Republike Srpske.

''Cilj nam je da učenike, profesore i roditelje edukujemo o bezbjednosnim incidentima na društvenim mrežama, prevashodno na ''facebooku“, i da ih takođe edukujemo o tome kako sami sebe da zaštite od tih opasnosti koje vrebaju na fejsbuku, odnosno kako svoju virtuelnu egzistenciju da prilagode onom što se podrazumjeva da je poželjno na toj društvenoj mreži'', rekao je Miladinović.

Edukativno predavanje održano je i u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu za roditelje osnovaca koji su se odazvali u velikom broju.

''Roditelje osnovaca edukovali smo kako da oni kontrolišu, odnosno nadziru svoju djecu koja su na društvenim mrežama, kako da ih edukuju u smislu ponašanja na fejsbuku i ukoliko se nešto loše desi, kako da alarmiraju određene subjekte zaštite da bi se preduprijedilo neko negativno ponašanje'', rekao je Miladinović.

Predavanja za navedenu populaciju biće održana i u Foči i u Trnovu, u petak, 07.04.2017.godine.

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com