Menu
A+ A A-

Sofija diše bez aparata i čeka odlazak u Baltimor

  • Objavio:   Redakcija

mala sofija blTrogodišnja Sofija Mićević iz Banjaluke, koja se bori sa opakom bolešću i čeka na odlazak u kliniku “Džon Hopkins” u Baltimoru, ovih je dana bolje. Postepeno je skidaju sa kiseonika i čekaju trenutak kad će moći samostalno da diše, jer je to uslov za bezbjedan prekookeanski let do SAD.

U međuvremenu traži se i adekvatan sanitetski avion, koji bi se opremio za što bezbjedniji Sofijin put do Baltimora, potvrdili su iz Humanitarne organizacije “Budimo ljudi”.

''Pomalo je nezahvalno govoriti o njenom zdravlju ovih dana, jer se ono vrlo često mijenja, situacija je teška. Ipak, teši činjenica da ona sada može pomalo da funkcioniše i bez aparata i nadamo se da će što prije otići u Baltimor'', rekli su iz ovog udruženja, koje je nosilac akcije prikupljanja sredstava za Sofijino liječenje.

U ovoj organizaciji dodali su da nakon akcije, u kojoj je sakupljeno 270 000 dolara (485 987 KM) za prvi dio liječenja male Sofije, nema stajanja, jer je misija sakupiti još 540 000 dolara (971 974 KM) da bi mogli da proglase pobjedu.

''Od subote je aktivan i humanitarni broj 1457 putem kojeg donirate jednu konvertibilnu marku za liječenje'', ističu iz organizacije i dodaju da će se potruditi da izdejstvuju zajednički humanitarni broj za sve mreže.

Kako kažu, ovaj broj biće aktivan do 30. aprila, a paralelno s tim biće nastavljeni i drugi vidovi prikupljanja novca. Pozivaju sve ljude dobre volje da nastave i dalje sa prikupljanjem novca za ovu hrabru djevojčicu.

 

 

 

Izvor: novosti.rs

nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com