Menu
A+ A A-

Akcije uređenja ulica u Istočnoj Ilidži i Palama

  • Objavio:   Miljan Rasevic

ciscenje ulica pala istocne ilidzeNa području opština Istočna Ilidža i Pale u toku je akcija proljećnog uređenja gradskih ulica i javnih zelenih površina. Obje opštine putem svojih komunalnih preduzeća ''KOMIL'' i ''Komunalno'' Pale objezbjedile su besplatan odvoz kabastog otpada na gradsku deponiju.

Iz paljanskog preduzeća ''Komunalno'' rekli su da se radi o akciji čišćenja ulica u Palama, koja se organizuje svake godine pod parolom ''Ljepša Srpska - ljepše Pale''. Iz ovog preduzeća pozivaju sve građane, ekološka društva i udruženja da se uključe u akciju čišćenja i uređenja dvorišta, kuća i javnih parkovskih površina.

Zbog izuzetno niskih temperatura tokom zime, većina ulica na Palama je ispucala i sada je potrebno da se podvrgnu sanaciji. 

Opština Istočna Ilidža je početak akcije čiščenja i uređenja ulica obilježili sadnjom drveta na šetalištu u gradskom naselju Dobrinja I, kao i čišćenjem javnih površina u urbanom dijelu uz učešće učenika, studenata, sportista i građana. 

Iz komunalnog preduzeća ''KOMIL'' rekli su da je april mjesec čistoće, te pozvali sve one koji imaju želju i koji su u mogućnosti da se odazovu ovoj akciji i pridruže se sportskim udruženjima, Omladinskom savjetu Istočna Ilidža i privrednicima da ulice Istočne Ilidže izgledaju ljepše i čistije.

Takođe, komulno preduzeće ''KOMIL'' će sav kabasti otpad prevoziti besplatno na deponiju.

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS