Menu
A+ A A-

Republika Srpska obilježava Dan policije Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

policija grb majicaPovodom Dana policije i 25 godina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Banjaluci je danas otkriven i osvještan spomenik, a biće služen parastos i položeni vijenci poginulim pripadnicima MUP-a.

Otkrivanju i osvještanju spomenika, parastosu i polaganju vijenaca ispred zgrade MUP-a, prisustvovaće predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović, delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, predvođena predsjednikom Parlamenta Nedeljkom Čubrilovićem i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Služenjem parastosa, polaganjem vijenaca i prisluživanjem svijeća danas će biti obilježen Dan policije i u svim drugim gradovima i opštinama u Republici Srpskoj. Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo danas će položiti vijence i služiti parastos u opštinama koje pokriva ovaj Centar.

Rukovodstvo CJB Istočno Sarajevo vijence će danas položiti na spomeniku bivšeg zamjenika načelnika CJB Srpsko Sarajevo i komandanta ''Belih vukova'' u sastavu Vojske Republike Srpske, Srđana Kneževića, koje je počelo u 11 časova.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da je ovo poseban jubilej za policiju i najavio da MUP Srpske u ovoj godini planira dodatno da opremi svoje redove, kako bi bolje služili građanima Srpske.

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com