Menu
A+ A A-

Blizanci poginuli u eksploziji plinske boce

  • Objavio:   Redakcija

blizanci stradali nisU jučerašnjoj stravičnoj eksploziji plinske boce u Nišu poginuli su brat i sestra blizanci Neda i Milan Pavlović, dok su četiri osobe povrijeđene. 

Plinska boca je eksplodirala u prizemlju kuće u Ulici Milana Blagojevića u niškom naselju Durlan, a osim dvoje nastradalih tinejdžera, u eksploziji su povrijeđene četiri osobe.

Riječ je o njihovoj majci Nataši Pavlović (49), Ivani Cvetanović (50), Zorici Petrović (74) i Dragomiru Rašiću (84). Milan je išao u Pravno-poslovnu školu, a Neda u gimnaziju "Svetozar Marković", a oboje su željeli da nakon toga upišu isti fakultet.

Đaci obje škole koje su blizanci pohađali u šoku su zbog tragedije i danas nisu došli na nastavu. Kako saznajemo, brat i sestra su u kobnom trenutku sa majkom došli u goste na prvi sprat kuće. Oni su od siline eksplozije propali kroz pod, nakon čega se kompletan plafon u prizemlju sručio na njih.

''Čuo sam snažnu eksploziju. Istrčao sam na ulicu. Tu je ležao muškarac i čulo se zapomaganje iz kuće. Viknuo sam "da li ima djece" i kada su mi rekli da ima, impulsivno sam potrčao unutra da im pomognem. Međutim, prizor je bio stravičan. Naišao sam na dječaka koji je bio zarobljen ispod betonske ploče, a odmah pored njega ležala je i djevojčica. Ni jedno ni drugo nisu davali znake života. Cijeli prvi sprat se sručio na njih, nije bilo moguće da ih izvučem '', ispričao je za "Blic" uznemireni komšija Dejan Tocić.

Na teren su ubrzo stigle i ekipe vatrogasaca i policije, koje su pretraživale ruševine unutar kuće. Tri povrijeđene žene su bile unutar objekta u trenutku tragedije, dok je povređeni Rašić bio slučajni prolaznik na ulici.

U prizemlju kuće gdje je eksplodirala plinska boca živjela je sama starija žena.

''Prije samo dva dana je ugradila plin. Bila je komšinica kod nje i rekla joj da se osjeća gas. Odmahivala je glavom, rekla da bi ona znala jer je po struci hemičarka'', ispričala je Kosana. 

Istraga zasada ukazuje da je uzrok eksplozije to što su instalacije za plin bile neispravne.

Povrijeđeni van životne opasnosti

Četiri povrijeđene osobe su prevezene u Klinički centar u Nišu i imaju višestruke povrede - prelome i opekotine, ali se nalaze van životne opasnosti, rečeno je "Blicu" u toj ustanovi.

 

 

Izvor: blic.rs

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region