Menu
A+ A A-

Stabilnost istočne Srpske zavisi od Istočnog Sarajeva Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

ivanic lukavica sarsPredsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas, prilikom posjete Gradu Istočno Sarajevo, da dugoročna stabilnost i sudbina naroda na cijelom ovom prostoru zavisi od toga koliko je Istočno Sarajevo jako kao gradska sredina.

On je nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Vukovićem ocijenio da su potrebni zajednički napori da se grad i prostor istočne Republike Srpske ojača.

Istakao je važnost postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu i izgradnju nove bolnice, te dodao da je obaveza Republike Srpske da pomogne u poboljšanju uslova u bolnici koja raspolaže dobrim kadrom.

Ivanić je izrazio zadovoljstvo što će grad Istočno Sarajevo zajedno sa Sarajevom organizovati Evropski zimski olimpijski festival mladih (EYOF).

''To ne mogu iznijeti dva grada, već je potrebna pomoć institucija BiH, Republike Srpske i Federacije BiH. Održavanje EJOF-a biće jedan od prioriteta Predsjedništva BiH'', naglasio je dr Ivanić.

Prema njegovim riječima, u Sarajevu postoji veoma snažan kulturni život, zbog čega je potrebno da Republike Srpske pokaže da i naš grad, Istočno Sarajevo, može biti jak kulturni centar.

''Maksimalno ćemo učiniti sve da pokažemo tu snagu ovog dijela Republike Srpske i srpskog naroda u cjelini. O ovome ću razgovarati sa Aleksandrom Vučićem u Mostaru'', dodao je Ivanić.

Gradonačelnik Nenad Vuković zahvalio se Ivaniću na posjeti i još jednom ponovio da je Univerzitet u Istočnom Sarajevu stub opstanka stanovnika u ovom gradu i u regiji.

''Mladen Ivanić zna šta je Univerzitet u Istočnom Sarajevu, jer je dugo godina predavao na njemu'', rekao je Vuković i zatražio podršku institucija kako ne bi došlo do eventualnog gašenja pojedinih studijskih grupa ili fakulteta na ovom univerzitetu.

Prema njegovim riječima, gradnja nove bolnice u Istočnom Sarajevu jedan je od gorućih problema stanovnika ne samo u našem gradu, već i u cijeloj regiji. 

Gradonačelnik je rekao da će od republičkih vlasti tražiti da pronađu investitore za obnovu devastiranih objekata na Jahorini, jer bi na taj način se stvorili dodatni smještajni kapaciteti za strane turiste, nova radna mjesta, a i sama planina bi ljepše izgledala bez oronulih objekata.

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS