Profesori Muzičke akademije na turneji u Sloveniji i Austriji

profesori muzicke akademije za klaviromProfesori na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu učestvuju na koncertnoj turneji u Sloveniji i Austriji, a osnovni cilj im je da predstave rad i umjetničko stvaralaštvo profesora Muzičke akademije van granica BiH, kao i učestvuju u popularizaciji kulturnog nasljeđa. 

Na koncertnoj turneji učestvuje 20 profesora sa Akademije, a njih 16 će direktno učestvovati kao izvođači, odnosno kao solisti i u okviru kamernih sastava.

Osim klasičnog repertoara, na koncertima će biti izvedena i autorska djela profesora-kompozitora sa Muzičke akademije Vojislava Ivanovića, Dražana Kosorića, kao i djela Vojina Komadine.

Planirano je da profesori za gitaru i klavir održe majstorske radionice i predavanja u Slovenskoj Bistrici, a u okviru turneje u Sloveniji i Austriji, posjetiće Muzičku akademiju u Ljubljani, kao i konzervatorijume u Mariboru i Beču. 

Kako navode iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu, radi se stručno utemeljenom projektu i doprinosu razvoju regionalne, međunarodno i međuuniverzitetske saradnje.

Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu na najbolji način će predstaviti naš grad, Univerzitet i Muzičku akademiju kao nosioca kulturnog razvoja, saopšteno je iz Univerziteta.

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: ues.rs.ba

Posljednja izmjena ponedjeljak, 03 April 2017 17:38
nazad na vrh