Menu
A+ A A-

Aerodrom ''Nikola Tesla'' prelazi u višu kategoriju

  • Objavio:   Redakcija

aerodrom nikola tesla nocuVršilac dužnosti generalnog direktora aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević rekao je da povećanje broja putnika od 10 odsto najavljuje da će to preduzeće na kraju godine preći u kategoriju aerodroma sa više od pet miliona opsluženih putnika godišnje.

"Prva tri meseca pokazuju nam da još brže i bolje nego prošle godine osvajamo poverenje putnika i aviokompanija. Izuzetnih 10 odsto povećanja broja putnika govori nam da ćemo sigurno preći u kategoriju aerodroma sa više od pet miliona opsluženih putnika na godišnjem nivou", rekao je Vlaisavljević povodom objavljivanja najnovijih rezultata o poslovanju beogradskog aerodroma u prvom kvartalu ove godine.

U martu je na beogradskom aerodromu zabilježeno za taj mjesec rekordnih 343.771 putnika, što je 10 odsto više nego u martu prethodne godine, dok je broj polijetanja i slijetanja uvećan tri odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U prvom kvartalu ove godine usluženo je 955.988 putnika, što je 10 odsto više nego u istom periodu prethodne rekordne godine. Aerodrom, prema riječima Vlaisavljevića, upravo završava radove na novim transportnim sistemima i modernim šalterima, kioscima za samostalno čekiranje i predaju prtljaga, a sve u cilju zadovoljstva svakog putnika.

"Nove usluge koje nudimo i moderan pristup poslovanju učvrstili su beogradski aerodrom na poziciji regionalnog lidera i kao prvi čovek kompanije sam ponosan na sve svoje zaposlene i naš zajednički uspeh", rekao je Vlasiavljević.

Uz najavljenu bogatiju ponudu tokom ljetnje sezone, nove linije, očekivano dobru čarter sezonu, više čartera ka turističkim destinacijama tokom uskršnjih i prvomajskih praznika nego ikada i povećanje kapaciteta aviona na postojećim linijama, aerodrom Nikola Tesla Beograd u ovoj godini očekuje trend nastavka povećanja broja putnika.

U martu je zabilježena visoka opšta redovnost saobraćaja, a oko 93 odsto letova započeto je bez kašnjenja. Samo 1,1 odsto letova iz Beograda bilo je sa tzv. velikim kašnjenjem, uz prosječno zakašnjenje od oko četiri minuta.

Beogradski aerodrom se ovakvim rezultatima ponovo svrstava u evropske aerodrome sa najkvalitetnijom i najefikasnijom opslugom aviona i putnika u svojoj kategoriji.

Još jedna potvrda uspješnosti je i 5. mjesto među najboljim aerodromima u Istočnoj Evropi koje je Aerodrom Nikola Tesla Beograd već treću godinu za redom zauzeo na ovogodišnjoj dodjeli nagrada eminentne agencije Skytrax, specijalizovane za rejting u vazdušnom saobraćaju.

 

 

Izvor: tanjug.rs

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS