Menu
A+ A A-

Povoljni uslovi za vožnju u Srpskoj

  • Objavio:   Redakcija

stanje autoput za doboj sa rsProhodnost svih puteva u Republici Srpskoj je zadovoljavajuća, uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila jutros slabije izražena. Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi privremena signalizacija reguliše saobraćaj, čije je poštovanje obavezno.

Vozače podsjećamo, da bez obzira na vremenske prilike, posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno do 15 aprila, saopšteno je za Sarajevo-RS  iz AMS Republike Srpske.

Na autoputevima E-661 Banja Luka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po suvom kolovozu.

Radovi:

Na dionicama magistralnih puteva M-14.1 Gradiška-Kozarska Dubica, na dijelu Gradiška-Čatrnja i M-18 Bijeljina-Ugljevik zbog izvođenja radova, u vremenu od 7-17 časova, saobraća se jednom saobraćajnom trakom , naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku su radovi na izgradnji vijadukta „Mahovljani“ na autoputu Banja Luka – Doboj (dionica Banja Luka – Prnjavor), zbog čega je petlja „Mahovljani“, zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac", navode iz AMS Republike Srpske.

Miniranje terena:

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu M-5, na dionci Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u trajanju od 5-15 minuta u vremenskom periodu od 09:00 do 10:00 i od 14:00 do 17:00 časova. 

Regionalni putevi:

Na regionalnim putevima R-414 Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo i R-476 dionica Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Zabrane:

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, saopšteno je za Sarajevo-RS  iz AMS Republike Srpske.

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

FEDERACIJA BiH

Jutros se na putevima u F BiH saobraća uz povoljne uslove za vožnju. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja, saopšteno je iz BiHAMK-a.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Radovi usporavaju odvijanje saobraćaja i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj, M-18 Simin Han-Priboj, M-17 Čapljina-Studenci i M-17 Jablanica-Mostar.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH jutros nisu evidentirana duža zadržavanja. Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja tokom dana su moguća povremena duža zadržavanja.

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS