Predstava ''Ivica i Marica - leteće prase'' oduševila najmlađe

Napišite komentar

ivica i marica predstava sarsU realizaciji Dramske sekcije Srpskog prosvjetnog društva ''Prosvjeta'' Pale večeras je u Kulturnom centru odigrana dječija predstava ''Ivica i Marica - Leteće prase'', koja je salu paljanskog Centra ispunila do posljednjeg mjesta.

Suzana Miletić, profesor razredne nastave i rukovodilac Dramske sekcije SPD ''Prosvjeta'' rekla je novinarima da ovo društvo postoji već godinu dana i sastoji se od nekoliko grupa, a jedna od njih, sa tri mlada glumca, izvela je večerašnju predstavu za djecu.

''Predstava ''Ivica i Marica - Leteće prase'' je moderna bajka, u mojoj režiji i adaptaciji, a radi se o dobru i zlu, gdje na kraju pobjeđuje dobro i to je osnovna poruka priče'', kaže Miletićeva.

Ona dodaje je prezadovoljna odzivom mlade publike večeras, te da je to jako važno jer djeca trebaju što više da se obrazuju uz odlazak na predstave i u pozorište.

''Međutim, odziv djece za učešće u realizaciji predstava nije zadovoljavajući, jer djeca brzo odustaju zbog napornog rada i neshvatanja koliko je gluma ozbiljna'', ističe Miletićeva.

U narednom periodu, Dramska sekcija SPD ''Prosvjeta'' ima u planu da realizuje jednu dječiju i jednu tinejdžersku predstavu. 

 

 

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh