Menu
A+ A A-

Povoljni uslovi za saobraćaj u Srpskoj

  • Objavio:   Redakcija

mokro voznja ulaz sarsPovoljni uslovi za vožnju i zadovoljavajuća prohodnost većine putnih pravaca, karakterišu jutros saobraćajnu situaciju na putevima u Republici Srpskoj.

Na dionicama puteva koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz.  Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi privremena signalizacija reguliše saobraćaj, čije je poštovanje obavezno.

Vozače podsjećamo, da bez obzira na vremenske prilike, posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno do 15 aprila. Posebnu pažnju vozačima skrećemo na povećan broj motociklista i biciklista u saobraćaju.

Na autoputevima E-661 Banja Luka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez zastoja, po suvim kolovozima. 

Radovi:

Zbog neophodnih radova, na magistralnom putu M-18 Bijeljina-Ugljevik i M-14.1 Lončari-Brčko-Bijeljina , saobraćaj će se na mjestu izvođenja radova , od 07 do 17 h odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izvođenja deminerskih radova, do privremene obustave saobraćaja dolazi na regionalnom putu R-456 Doboj-Novi Maglaj. Saobraćaj se obustavlja svaki dan, u vremenu od 07-16h,u intervalima od 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. 

U toku su radovi na izgradnji vijadukta ''Mahovljani'' na autoputu Banja Luka – Doboj (dionica Banja Luka – Prnjavor), zbog čega je petlja „Mahovljani“, zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Zbog radova na izgradnji vijadukta na magistralnom putu M-16, dionica Nova Topola-Klašnice (lokalitet Mahovljansjke petlje), do 31.12.2017. godine, u vremenu od 23:00 do 05:00 časova dolaziće do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog vremenskog perioda.

Miniranje terena:

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu M-5, na dionci Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja, u trajanju od 5-15 minuta u vremenskom periodu od 09:00 do 10:00 i od 14:00 do 17:00 časova, upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

Zabrane:

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, kažu iz AMS Republike Srpske.

Podsjećaju da je još uvijek na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

FEDERACIJA BiH

Povoljni uslovi za vožnju karakterišu danas saobraćajnu situaciju u F BiH. Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije, saopšteno je iz BiHAMK-a.

''Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman), Kakanj - Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići) i Zvirovići-Kravice (ispred mosta Studenčica i od tunela Bijela Vlaka do vijadukta Pavlović), kao i magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj, M-18 Simin Han-Priboj, M-17 Čapljina-Studenci, M-17 Nemila-Žepče-Maglaj i M-17 Jablanica-Mostar'', navode iz BiHAMK-a. 

GRANIČNI PRELAZI

Iz AMS Republike Srpske za naš portal su rekli da na većini graničnih prelaza, od jutros, u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

''Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno'', ističu u AMS Republike Srpske.

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Poslednji put izmenjenonedelja, 26 mart 2017 09:14

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS