Menu
A+ A A-

Savčić: Kome smetaju borci?

  • Objavio:   Redakcija

milomir savcic govornicaBoračka organizacija Republike Srpske, u saopštenju koje prenosimo u cjelosti, osudila je napade, kritike i optužbe na račun demobilisanih boraca Republike Srpske i Boračke organizacije Republike Srpske, iznesene u tekstu Rajka Vasića.

“Umjesto da odaju počast i poštovanje populaciji koja je najzaslužnija za odbranu i stvaranje Republike Sprske tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata, nedostojni pojedinci nažalost sebi su dali za pravo da vrijeđaju i ponižavaju časne borce, ratne vojne invalide i porodice poginulih i nestalih.

Prostačke uvrede, psovke, grube neistine, neutemeljene optužbe i neprimjeren riječnik kojim je Rajko Vasić izvrijeđao borce i čelnike Boračke organizacije Republike Srpske predstavljaju do sada neviđenu drskost i slobodu. Nakon što je studente nazvao plaćenicima i kopiladima, Vasić je sebi dao za pravo da prostački psuje, vrijeđa i ponižava više od 213.000 demobilisanih boraca koji su četiri godine ginuli i stradali da bismo danas živjeli u slobodnoj i uređenoj državi i društvu.

Poniženi i obespravljeni borci, koji su u prethodnom periodu nepravedno umanjena mnoga prava, primorani su da se bore za golo preživljavanje, kako bi svojim porodicama omogućili život dostojan čovjeka.

Zbog toga je suvišno komentarisati Vasićevo licemjerstvo, gnusne laži i optužbe da su jedino borci odgovorni za sve probleme u Republici Srpskoj, pa i za negativan prirodni priraštaj i sve manji broj djece. Svima je jasno da siromaštvo, nezaposlenost, nizak natalitet i tešku situaciju u društvu nisu prouzrokovali borci, radnici, savjesni ipošteni građani Republike Srpske, već upravo nedostojni Rajko Vasić, njegovi prijatelji i saradnici koji su na sumnjiv način stekli ogromno bogastvo stvarajući armiju siromašnih i nezaposlenih.

Boračka organizacija Republike Srpske nikad nije bila, niti će biti u službi neke partije ili pojedinca, i Boračka organizacija ne stoji iza protesta željezničara i drugih radnika u Republici Srpskoj, kako to pokušava iskonstruisati lažni umjetnik i bivši generalni sekretar Rajko Vasić, ali kao najbrojnija i organizacija od javnog interesa za Republiku Srpsku, imamo pravo i obavezu da ukažemo na nepravde i greške i borimo se za prava i položaj svih naših članova.

Na čelu Boračke organizacije Republike Srpske ne nalaze se nikakvi manipulatori i kajmakgdžije, već legitimno izabrani predstavnici koji su svoj patriotizam dokazali u rovovima i prvoj liniji fronta tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata. Borci od države ne traže nikakvu milostinju, već da im se omogući da rade i žive od svog posla.

Niko nema pravo da ismijava, vrijeđa, ponižava i igra se sa onima koji su svojom krvlju crtali granice Republike Srpske, a posebno na to nemaju pravo potrošeni, nemoralni i propali političari poput Rajka Vasića koji će morati da odgovara za neprimjerene riječi kojima je teško uvrijedio borce, supruge, majke i djecu koji su u Otadžbinskom ratu izgubili najmilije.

Očekujem da se odgovorni ljudi u našoj Republici, posebno političari, ograde i osude ovakve nedolične istupe u javnosti, i da svojim postupcima, odnosom i ponašanjem pokažu maksimalno poštovanje i uvažavanje prema svim pripadnicima Boračke organizacije Republike Srpske“.

 

 

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske,
general Milomir Savčić

 

 

Izvor: rtvbn.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS