Menu
A+ A A-

Potpisan ugovor o nabavci knjižica pasoša

  • Objavio:   Miljan Rasevic

pasos bih u ruciAgencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEA) i kompanija ''Milbauer'' iz Banjaluke potpisale su danas ugovor o nabavci pasoških knjižica, čime je obezbijeđen kontinuitet izdavanja pasoša.

Predmet ugovor je izrada i isporuka maksimalno 550.000 pasoških knjižica, čija je vrijednost 10.997.415 KM, ali će dobavljaču biti plaćena samo izrađena količina pasoša, što zavisi od broja podnesenih zahtjeva kod nadležnih organa, saopšteno je iz IDDEA-e. 

Iz Agencije kažu da će ovaj ugovor trajati 12 mjeseci, a da je ovim riješena višemjesečna neizvjesnost u vezi sa nabavkom pasoških knjižica, čije bi neizdavanje ugrozilo osnovno pravo građana na slobodu kretanja, bilo bi narušeno povjerenje u dokumente BiH i, eventualno, u pitanje dovedeno održavanje bezviznog režima, a materijalna šteta, koju bi pretrpjeli građani i budžet Bih, bila bi ogromna.

Pregovarački postupak je počeo 20. februara pozivom za dostavljanje zahtjeva za učešće u nabavci pasoških knjižica, učestvovale kompanije "Žemalto" iz Francuske, UAB "Garsu pasaulis" iz Litvanije i "Milbauer" iz Banjaluke.

U saopštenju objašnjavaju da je, nakon što je francuska kompanija odustala od žalbe koju je uložila, izvršena ocjena blagovremeno dostavljenih zahtjeva za učešće i utvrđeno da druge dvije kompanije ispunjavaju uslove za nastavak postupka.

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS