Menu
A+ A A-

Uskoro elektronsko dostavljanje računa za porez

  • Objavio:   Redakcija

poreska uprava rs banjalukaPoreska uprava Republike Srpske je u završnoj fazi priprema za puštanje u rad E-računa - nove usluge elektronskog dostavljanja računa za porez na nepokretnosti koja će poreskim obveznicima uskoro biti na raspolaganju.

Ovo novo funkcionalno i ekonomično rješenje, između ostalog, omogućiće poreskim obveznicima aktiviranje usluge elektronskog dostavljanja računa za porez na nepokretnosti bez potrebe dolaska na šaltere Poreske uprave Republike Srpske, a biće dostupno na internet stranici /https://eusluge.poreskaupravars.org/ , gdje će obveznici koji nisu korisnici E-usluga moći da unošenjem traženih podataka aktiviraju uslugu E-račun i koriste njene pogodnosti, saopšteno je iz Poreske uprave.

Cilj uvođenja elektronskog računa za nepokretnosti je smanjenje troškova obrade podataka, efikasnija, brža i jeftinija dostava računa za porez na nepokretnosti, ali i digitalna transformacija, odnosno da omogući da Poreska uprava Republike Srpske postane joše efikasniji servis građana.

Ova usluga će poreskim obveznicima-vlasnicima nepokretnosti u Republici Srpskoj, koji žive u BiH ili inostranstvu, omogućiti da jednostavno kroz par koraka putem interneta imaju uvid u svoje obaveze za porez na nepokretnosti, odnosno da pregledaju i preuzmu svoj račun za nepokretnosti.

Poreska uprava Republike Srpske će putem medija obavijestiti poreske obveznike-vlasnike nepokretnosti u Srpskoj kada će nova usluga biti dostupna.

 

 

 

 

Izvor: nezavisne.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS