Menu
A+ A A-

Prvenstvo Srpske za mlađe kategorije na Jahorini

  • Objavio:   Miljan Rasevic

prvenstvo rs jahorina sarsPrvenstvo Republike Srpske u slalomu i veleslalomu za dječije kategorije održano je ovog vikenda na stazi ''Olimpik'' na Jahorini.

U juče održanom veleslaomu nastupilo je preko 160 takmičara u kategorijama U8, U10, U12, U14 i U16, dok su se danas takmičili u kategorijama U12, U14 i U16.

Predsjednik SPD ''Jahorina'', koje je i organizator prvenstva Republike Srpske, Radenko Pekić novinarima je rekao da je prezadovoljan rezultatima takmičara svog kluba, kao i samim prvenstvom. On je rekao da je narednog vikenda u planu održavanje Državnog prvenstva BiH.

''Pored današnjeg prvenstva, mi kao klub, smo bilo organizatori međunarodne FIS trke, klupske trke u otvorenom prvenstvu Republike Srpske i državnom prvenstvu BiH. Imamo veliko i pozitivno iskustvo kao organizatori, tako da ni narednog vikenda na državnom prvenstvu BiH očekujemo da sve protekne u redu'', rekao je Pekić.

On je dodao da snijega ima dovoljno i da su uslovi na stazi dobri.

''Ono što je nama, kao organizatorima, najbitnije jeste da svi učesnici imaju iste uslove na stazi'', istakao je Pekić.

Članica SPD ''Jahorina'' Nina Petrović danas je, očekivano i ponovo, bila najbolja na stazi u svojoj kategoriji i pobijedila u disciplini slalom.

''Imala sam dobro vrijeme staze i zadovoljna sam uspjehom. Konkurencija je bila teška, u narednom periodu očekuje nas još takmičenja u državi, a zatim putujem u Italiju na međunarodno prvenstvo ''Pinokio'', a time završavam sezonu'', rekla je Petrovićeva.

Takođe, Nikolina Dragojević iz SPD ''Jahorina'' nije krila oduševljenje nakon današnje trke, jer je u obje vožnje osvojila prvo mjesto u slalomu.

''Konkurencija nije bila puno teška, ali ja se uvijek trudim da budem što bolja i u narednom periodu ću se truditi da ostvarim što bolje rezultate'', istakla je Dragojlović.

Takmičenje su pomogli Vlada Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Ministarstvo civilnih poslova, Grad Istočno Sarajevo, Opština Pale i Olimpijski centar ''Jahorina'', a generalni sponzor je ''Triglav osiguranje''.

 

 

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS