Menu
A+ A A-

Randori i Famos uspješni na Palama

  • Objavio:   Miljan Rasevic

dzudisti pioniri pale sars1Džudo klub Romanija sa Pala i SPC ''Peki'' danas su bili domaćini Prvenstva Republike Srpske za mlađe pionire i kadete, gdje je nastupilo preko 300 takmičara iz svih krajeva Srpske.

Ispred Džudo kluba Romanija novinarima se obratio Dražen Subotić, koji je rekao da se radi o vrlo bitnom takmičenju, koji je ujedno kvalifikacioni turnir za prvenstvo BiH.

''Na prvenstvu Republike Srpske učestvovalo je 30 klubova sa preko 300 takmičara. Zadovoljni smo odzivom, što smo i očekivali. Bitno da je sve proteklo dobro i bez povreda takmičara'', rekao je Subotić.

Džudisti Famosa medalje i ekipni pehar:

Džudisti Famosa iz Istočne Ilidže ostvarili su sjajne rezultate na prvenstvu Republike Srpske za mlađe pionire i kadete. Oni su osvojili ekipni pehar u konkurenciji mlađih pionirki, kadetkinja i kadeta, a ekipnu titulu u mlađim pionirima je osvojio Džudo klub Randori iz Istočnog Novog Sarajeva, čime je kompletirao sva priznanja za grad Istočno Sarajevo.

Titulu šampiona Republike Srpske danas su ponijeli Mila Petrović (-48kg), Maja Bjelica (-52 kg), Lav Divljan (-60kg), Vuk Elez (-81 kg) i Igor Vračar (90+ kg). Takođe, titule su pripale i mlađim pionirima Miloradu Kezunoviću (-30kg) i Andrei Simović (-52kg).

Vicešampion Republike Srpske je Lana Bjelica u kategoriji do 44 kilograma, dok su bronzanu medalju osvojili Dimitrije Đević iz kategorije kadeta do 55kg, kao i Arijana Regoje (-25kg), Mia Milić (-28kg), Maja Milić (-32kg), Sanja Škrba (-52kg i Aleksandar Vuković (-42kg).

Randori izdominirao na Palama:

Mlađi pioniri Džudo kluba Randori iz Istočnog Novog Sarajeva potpuno su izdominirali na prvenstvu Republike Srpske danas. Ovaj klub iz paljanske dvorane ukupno je odnio 11 medalja, tri zlatne, četiri srebrene i bronzane.

Titulu prvaka Republike Srpske iz ovog kluba ponijeli su Lana Erić (-25kg), Uroš Mačar (-38kg) i Lazar Ždrale (-42kg). Drugo mjesto pripalo je Mihailu Šilju (-42kg), Nikoli Pandžiću (-50kg), Filipu Golijaninu (-60kg) i Pavlu Škrbi (-60kg).

Treće mjesto i bronzanu medalju osvojili su Strahinja Škrba (-27kg), Filip Buljević (-38kg), kao i Sergej Furtula i Stefan Banjanin, oba u kategoriji do 46 kilograma.

Nemanja Majdov, uspješni džudista iz Istočnog Sarajeva i reprezentativac Srbije danas je bio u ulozi trenera mlađim ekipama u Džudo klubu Randori. On je za naš portal rekao da ovo prvenstvo predstavlja najznačajniji nivo takmičenja za ove uzraste.

''Ovdje se prepoznaju budući talenti, a mi smo došli da izdominiramo i osvojimo medalje u svim kategorijama'', rekao je Majdov.

Osvajači medalja stekli su pravo nastupa na prvenstvu Bosne i Hercegovine koje je na rasporedu narednog vikenda u SRC ''Slavija'' u Istočnom Sarajevu.

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS