Novi Chrome štedi snagu računara

chrome18032017Google obećava veliku uštedu snage računara, RAM štednju i rasterećenje procesora dolaskom verzije Chrome 57.

Ako već koristite Chrome , potrudite se da pređete na verziju 57 čim ona bude dostupna za preuzimanje (nekima već jeste). Ta verzija će imati daleko manju potrošnju resursa računara, uključujući RAM, CPUi pozadinske procese.

Chrome 57 će, kako Google tvrdi, trošiti do maksimalno jedan odsto procesorske snage i to na verzijama sa samo jednim jezgrom, što je veliko unapređenje u odnosu na prethodne verzije pregledača interneta.

Google na svom Developer sajtu objašnjava novost tako što svaki tab koji se ne koristi ima svoj vremenski CPU okvir od oko 10, nakon kojeg se privremeno gasi.

Izuzeci, naravno, postoje, recimo kad slušate muziku u pozadini preko Google Play, pratite neki video prenos preko YouTube ili Switch mreže i slično…

Iako je nova verzija Chrome pregledača više nego dobrodošla, jer će uštedeti i resurse računara i produžiti trajanje baterija na mobilnim uređajima, mi smo i dalje pri stavu da je pravo vreme da isprobate Vivaldi, zasnovan na Chromium bazi.

 

 

 

 

 

 

Izvor: opstinasokolac.net

nazad na vrh