Menu
A+ A A-

Pronaći odgovor na kompleksna politička pitanja u BiH Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

zeljka cvijanovic i petar ivancov blZajednički stav nakon sastanka predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović i ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova jeste da se pronađe odgovor na kompleksna politička pitanja u BiH, čemu je neophodan dijalog i međusobno uvažavanje u skladu sa ustavnim nadležnostima.

Premijer Srpske Željka Cvijanović je tokom današnjeg sastanka sa ambasadorom Ivancovim u Istočnom Sarajevu rekla da je Vlada Republike Srpske pokazala opredijeljenost za aktivno sprovođenje reformskih procesa, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

U saopštenju se ističe da Republika Srpska u kontinuitetu realizuje sve mjere definisane Akcionim planom Republike Srpske za sprovođenje Reformske agende. Takođe, Cvijanovićeva u saopštenju dodaje da je za uspješnu realizaciju reformskih procesa neophodan dijalog i usklađenost sa nadležnostima svih nivoa vlasti u BiH.

''Cjelokupan sistem u BiH nije pokazao jednaku posvećenost i efikasnost u sprovođenju Reformske agende. Tokom sljedeće sedmice doći do potpisivanja Sporazuma o klirinškom dugu, istakavši da to predstavlja test za one koji vrše vlast na nivou BiH, koji će pokazati koliko su zapravo opredijeljeni da u skladu sa onim što je dogovoreno rade u interesu građana'', rekla je premijer Srpske.

Cvijanovićeva ovim putem je izrazila zahvalnost ambasadoru Ruske Federacije u BiH Petru Ivancovu na dokazanoj privrženosti očuvanju Dejtonskog sporazuma. 

Ona je rekla da je tokom sastanka u Istočnom Sarajevu razgovarano i u unapređenju saradnje između Republike Srpske i Ruske Federacije, prije svega kada je riječ o razvoju i realizaciji značajnih privrednih projekata, navodi u dostavljenom saopštenju iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS