Menu
A+ A A-

Najvažnije pitanje - realizovati projekte i otvoriti nova radna mjesta Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

milorad dodik lukavica sarsPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić sastali su se danas u Istočnom Sarajevu gdje su razgovarali o stanju ekonomije, privrede i infrastrukture na ovom prostoru, te o narednim zajedničkim projektima i pokušaju da Srbija pomogne u rješavanju nekih od problema.

Dodik je novinarima rekao da je najvažnije pitanje bilo kako pomoći da se dođe do novih radnih mjesta.

"Srbija je u tome veoma uspješna. Vlada koju vodi Vučić pokazala je sposobnost. Srbija je napravila određene pomake, prije svega, politički stabilizovala situaciju, popravila međunarodni položaj i samim tim postala atraktivna za privlačenje stranih investicija. BiH zbog brojnih problema to ne može i neće ni moći još dugo'', rekao je danas predsjednik Dodik novinarima.

Dodik je istakao da je informisao premijera Vučića o tome da je potrebno ojačati Univerzitet u Istočnom Sarajevu i da će sve učiniti kako bi bio povezan sa naučno-istraživačkim institucijama u Srbiji.

''Jedan od kapitalnih projekata koji se radi u ovoj godini jeste izgradnja Bolnice u Istočnom Sarajevu. Tender je ponovo raspisan i kada ova investicija bude završena, time će biti zaokružene institucije koje su neophodne građanima na prostoru opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, gdje živi 36.000 stanovnika'', istakao je Dodik.

Kada se radi o političkoj situaciji, Dodik ističe da je informisao Vučića o svim dešavanjima u Republici Srpskoj i da je premijer Srbije iskazao interesovanje u kontinuitetu za Srpsku.

''Jedna od tema bila je i da se na nivou vlada Srpske i Srbije sagledaju sve potrebe, te da Vlada Srbija ocijeni u čemu može pomoći, u okviru svojih mogućnosti. Bilo je riječi i o projektima koji se već ostvaruju, a jedan od njih je most između Bratunca i Ljubovije, koji je u završnoj fazi'', dodao je predsjednik Republike Srpske.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić informisao je predsjednika Srpske o samitu koji je održan u Sarajevu, na kojem su se okupili predsjednici vlada zemalja zapadnog Balkana i domaćin, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

On je izrazio zadovoljstvo dolaskom Vučića u Istočno Sarajevo koji je, kako kaže, pokazao svoje interesovanje prema ovom dijelu Republike Srpske. Vučić se nakon sastanka nije obraćao novinarima.

 

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 16 mart 2017 20:06

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS