Menu
A+ A A-

Počinje Samit zemalja Zapadnog Balkana

  • Objavio:   Redakcija

zastave balkanskih zemaljaSamit premijera Zapadnog Bakana počinje u 11:00 časova u Sarajevu, a predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić biće domaćin samita.

Današnji sastanak premijera biće prilika da se razgovara o regionalnim projektima koji se odnose na saobraćajnu i energetsku infrastrukturu, te saradnju u oblastima mladih i obrazovanja.

Prema programu, u 11.00 časova u holu zgrade zajedničkih institucija BiH planiran je doček premijera iz regiona i zajedničko fotografisanje, nakon čega će u 11:30 časova Zvizdić održati pozdravni govor u Plavoj sali, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Za 14.00 časova zakazana je konferencija za novinare na kojoj će govoriti predsjedavajući Savjeta ministara BiH, komesar za evropsku politiku susjedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han i ministar spoljnih poslova Italije Angelino Alfano.

Za medije će u 15.30 časova biti otvorena i dodjela diploma za državne službenika, u okviru projekta ''EU-zapadni Balkan: Regionalni program razmjene državnih službenika'', najavljeno je iz Savjeta ministara BiH.

Na samitu će učestvovati premijer Srbije Aleksandar Vučić, premijer Makedonije Emil Dmitrijev, Crne Gorke Duško Marković, tzv. Republike Kosovo Isa Mustafa i premijer Albanije Edi Rama.

Vučić je po dolasku u Sarajevo sinoć rekao da je važno da se razgovara, jer to smiruje tenzije u regionu, što je svima neophodno.

 

 

 

Izvor: Agencije

nazad na vrh

Radio Sa-RS