Kvintet harmonika ''Accordeus'' održao dva koncerta u Beogradu

17349097 1715012038788839 1719469951 oKvintet harmonika ''Accordeus'' Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu u ponedjeljak i utorak, 13. i 14. marta 2017. godine, održao je dva koncerta tokom posjete glavnom gradu Republike Srbije.

Prvi koncert je održan u Ustanovi kulture ''Parobrod'' u Beogradu, dok je naredni nastup kvinteta ''Accordeus'' održan u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu. Specijalni gost na oba koncerta bila je pijanistkinja Sonja Radojković.

Jedan od pet članova kvinteta ''Accordeus'' Stefan Ćeha rekao je za Sarajevo-RS  da su se na koncertima predstavili raznolikim repertoarom, koji čine i djela originalno napisana za kvintet harmonika, kao i brojne transkripcije djela ruskih, francuskih i engleskih autora.

Među njima, našla se i kompozicija našeg umjetničkog rukovodioca, mr Dražana Kosorića – ''Bajke novih vremena'', a publika je imala priliku da čuje i ''Improvizaciju i kapris'', u izvođenju Sonje Radojković.

''Zadovoljstvo je bilo nastupiti prvi put pred beogradskom publikom, koji nisu krili svoje oduševljenje prisustvovavši obje večeri. Ansambl ovog tipa je rijedak na beogradskoj sceni, s tim da Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu nema odsjek za harmoniku. Stoga, bili smo novitet kako u smislu samog sastava, tako u smislu programa, izvodivši neke od najpoznatijih ostvarenja klasične muzike'', rekao je Ćeha za naš portal.

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: Accordeus facebook

nazad na vrh