Menu
A+ A A-

Kasipović najavio podršku Vlade opštini Pale Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

kasipovic i tegeltija pale sarsPotpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović i ministar finansija Zoran Tegeltija posjetili su danas opštinu Pale gdje su razgovarali sa načelnikom opštine Boškom Jugovićem o infranstrukturnim projektima.

Kasipović je istakao da je za Vladu veoma važno kako će se Pale razvijati. On je izrazio uvjerenje da će se u toj opštini, uz podršku Vlade, angažman načelnika i lokalne Skupštine naći dovoljno energije da se radi, prije svega, u interesu građana.

"Ova opština će imati podršku Vlade Republike Srpske kada je riječ o zapošljavanju. Zanimala nas je i mogućnost podrške Vlade u infrastrukturnim projektima", rekao je Kasipović novinarima i dodao da je za Vladu veoma važno funkcionisanje Univerziteta u Istočnom Sarajevu koje nije samo akademsko.

On je naglasio da je za Vladu važna svaka lokalna zajednica, ali da Pale imaju posebnu dimenziju, te napomenuo da je za razvoj neophodna tijesna, kvalitetna, principijelna i dobra sardnja načelnika i lokalne Skupštine.

"Znamo svi primjere u Republici Srpskoj gdje smo u lokalnim zajednicama imali suprotstavljenje ideje i ciljeve, rasipali energiju i ulazili u velike probleme. Te lokalne zajednice bilježile su znatan zaostatak u razvoju", rekao je potpredsjednik Vlade Anton Kasipović

Komentarišući današnje najave Sindikata pravosuđa da će stupiti u štrajk ako im ne budu isplaćene nadoknade za prevoz, Kasipović je rekao da je štrajk uvijek najlošije rješenje.

''Ja sam uvijek spreman za razgovor sa Sindikatom pravosuđa, Vlada Srpske je ponudila model rješavanja i ranijih obaveza koje nisu izvršene. Vjerujem da ću se do kraja sedmice sastati sa predstavnicima Sindikata i naći rješenje i za to pitanje'', istakao je Kasipović novinarima.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović je naglasio da je danas razgovarano o podršci Vlade Republike Srpske opštini Pale i projektima, među kojima je i formiranje odjeljenja Osnovnog suda Sokolac na Palama.

"Mi želimo samo da verifikujemo nešto što postoji u zakonu, a to je da na Palama bude formirano odjeljenje Osnovnog suda Sokolac", rekao je Jugović novinarima.

On je naveo da je razgovarano i o podršci u zapošljavanju i aktivnostima Zavoda za zapošljavanje, o podršci Olimpijskom centru "Jahorina", infrastrukturnim projektima, finansijskoj podršci.

"Jedan od primjera dobre saradnje je i sanacija Osnovne škole ''Pale'' koja je u toku, za šta je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik donirao 100.000 KM", rekao je načelnik Jugović.

 

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS