Menu
A+ A A-

Sindikat pravosuđa Srpske želi isplatu naknada u skorije vrijeme Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

sinisa petrovic savez pravosudja rsPredsjednik Sindikata pravosuđa Republike Srpske Siniša Petrović sa saradnicima održao je danas, 14. marta, u prostorijama Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, vanrednu press konferenciju za novinare na temu ''Pitanje neisplaćivanja naknada radnicima u pravosudnim institucijama Republike Srpske''.

Na sastanku je rečeno da je nedopustivo da Vlada Republike Srpske ne isplaćuje naknade radnicima u pravosudnim institucijama (naročito za prevoz) i ne daju nikakvo obrazloženje zašto se naknade ne isplaćuju uopšte.

Takođe, predstavnici sindikata su poručili da je nedopustivo da im nakon smanjenja plata po osnovu staža, pa smanjenja iznosa za prevoz, kašnjenja isplate ostalih naknada, sada uopšte ne isplaćuju naknade za prevoz.

Neisplaćivanjem naknada (naročito za prevoz) dovedena je u pitanje egzistencija pojednih radnika, jer o svom trošku, od plate plaćaju troškove dolaska na posao i odlaska sa posla. Kako školovati dvoje djece, supruga nezaposlena, o liječenju da i ne govorimo i još davati troškove za prevoz od jedne plate, poručili su iz Sindikata pravosuđa Srpske na današnjem sastanku.

U Sindikatu se pitaju šta na kraju znači ''odobrena su sredstva'', ako bi se po instrukciji, odobrena sredstva trebala isplaćivati u roku do pet dana, a ne da se odugovlači mjesecima ili u nekim slučajevima godinama (jubilarne, smrt člana uže porodice i sl).

Tražimo da se radnicima u pravosudnim insitucijama ne isplaćuje uvijek zadnjima plata, (6 marta za januar), pa će kasnije biti 15-og i tako dok jednu cijelu ne oduzmu. Ne želimo više nikakve izgovore, razgovore, pregovore, tražimo da se naknade isplate pod hitno, poručili su iz Sindikata pravosuđa Republike Srpske.

Sindikat pravosuđa Republike Srpske će na svojim organima donijeti odluke u cilju zaštite parava i egzistencije svojih članova. Oni su poručili ukoliko ne počne isplata naknada, spremni su na obustavu rada.

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS