Menu
A+ A A-

Govedarica pozvao Izetbegovića da podnese ostavku

  • Objavio:   Redakcija

govedarica lukavica sarsPredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica na današnjoj press konferenciji u Administrativnom Grada Istočno Sarajevo rekao je da SDS ne vidi nijedan razlog da se likuje nad odlukom Međunarodnog suda u Hagu i nad načinom na koji je sud definisao postupak revizije.

''Sve vrijeme sam vjerovao da će ovakva odluka biti donesena. Pozivam Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i člana Predsjedništva BiH da postupi moralno i podnese ostavku, jer je djelovao vaninstitucionalno'', rekao je Govedarica.

Međutim, predsjednik SDS-a rekao je da je gotovo siguran da to Izetbegović neće učiniti. 

Kada se radi o krizi u BiH, Govedarica smatra da će kriza biti okončana onog momenta kada Predsjedništvo BiH, koje je bilo i epicentar krize, počne sa radom, odnosno kada odblokira svoj rad. Predstavnici Srpske demokratske stranke smatraju da je vrijeme da se smiri situacija i da se nastavi sa evropskim putem, odnosno da se počnemo baviti ekonomijom i socijalnim pitanjima.

Govedarica kaže da je Savez za promjene voljan da nastavi rad u interesu građana Republike Srpske, FBiH i cijele BiH. Što se tiče rada Parlamenta BiH, Govedarica je rekao da će se to promijeniti, ali nije precizirao kada tačno i da li od naredne sjednice zakazane za 23. mart.

Predsjednik SDS je optužio predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da su glavni krivci za krizu u BiH.

''Dodik je zagovarao napuštanje institucija BiH i sve oblike blokade, čime bi kriza bila produbljena i prebačena na Republiku Srpsku", istakao je Govedarica danas u Istočnom Sarajevu.

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS